ŠPANSKI TENISER IMA INTERESANTNO GLEDIŠTE: "Alkaras ne može kao Đoković"
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

RIVALITET

ŠPANSKI TENISER IMA INTERESANTNO GLEDIŠTE: "Alkaras ne može kao Đoković"

Legendarni Španac dao je zanimljiv komentar

Objavljeno:

Nedavno penzionisani španski teniser Felisijano Lopes govorio je o svom sunarodniku Karlosu Alkarasu u velikom intervjuu za "As".

Prema njegovom mišljenju, reč je o neosporno velikom talentu, ali da se često mnogi zaborave kada su u pitanju njegove godine.

Lopes je imao priliku da igra sa tzv. velikom trojkom, ali smatra da ni Rodžer Federer nije bio toliko dobar kao Alkaras sa 20 godina.

"Ima samo 20 godina i već je osvojio dva Grend slema i bio broj 1. On je jedan od tenisera kakvi se retko rađaju. Svi ga porede sa velikom trojkom, ne shvatajući koliko je mnogo to što su oni uradili, Šta će se desiti ako Alkaras osvoji 15 Grend slemova, da li će to biti malo. Karlos je neverovatno talentovan, a šta su bili Mekinro, Beker, Lendl, Agasi, Sampras, Lejver… Treba biti pedagog i reći da je nerealno da se tri Majkla Džordana rode u istoj generaciji, a baš to se desilo u tenisu. Jednostavno, nemam objašnjenje za to. Zato uživajmo u Alkarasovim igrama a vreme će reći da li će osvojiti 10, 12 ili 13 Grend slemova. Ono što je bitno, nikada nisam video nekog tako dobrog u njegovim godinama. Ne znam da li je Federer igrao kao on kada je imao 20", rekao je Lopes.

Uporedio ga je i sa Novakom Đokovićem.

"Igra sa visokim intezitetom, mora da bude svež. Ne može tako igrajući da ostvaruje velike rezultate kao recimo Đoković, koji ponekad počne meč usporeno, dok ne pronađe svoj momenat. Možda je ono što mu se desilo na kraju sezone u vezi sa tim što se nije osećao komforno, sveže...To je normalno. Desilo se svakome, dok nisu naučili da poznaju svoje sebe. Karlos nema dovoljno iskustva još uvek da ovde kaže da, tamo ne, ovde ću da se spremam, to ću da propustim... Veoma je kompikovano", zaključio je Lopes.

Podestimo, Lopes je završio tenisku karijeru sa 42 godine prošlog leta. Ostaće upamćen kao rekorder u broju odigranih Grend slemova (81), Mastersa 1000 (139) i onih iz serije 500 (97).

Bonus video:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.