NEPRAVDA PREMA ĐOKOVIĆU! Evo zbog čega nikada nije nominovan za nagradu koju je Federer uzeo 13 puta! (VIDEO)
Đoković lomi reket, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

PA, DA LI JE OVO MOGUĆE?

NEPRAVDA PREMA ĐOKOVIĆU! Evo zbog čega nikada nije nominovan za nagradu koju je Federer uzeo 13 puta! (VIDEO)

Ponovo nije u konkurenciji

Objavljeno: 19:37h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ove sezone osvojio tri Grend slem titule, stigao do magične brojke od 40 Masters titula, slavio na Završnom tuniru u Torinu i po 8. put završio godinu kao prvi teniser na svetu.

ATP tradicionalno dodeljuje nagrade u više kategorija na kraju sezone, ali u jednoj srpski as neće nikada trijumfovati.

Na nju su bili pretplaćeni prvo Rodžer Federer, potom Rafael Nadal, da bi sada "nova generacija" preuzela njihovo mesto.

Naime, radi se o nagradi "Stefan Edberg" za sportsmenšip ili fer-plej, a ove godine su za nju nominovani Novakovi rivali - Karlos Alkaraz, Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov i Janik Siner.

Mediji su često spekulisali da je glavni razlog što Srbin nije u konkurenciji za ovu nagradu, to što je tokom karijere često lomio rekete.

Tome u prilog snimak Rodžera Federera koji je oličenje fer-pleja, s obzirom na to što je osvojio nagradu "Stefan Edberg" 13 puta.

Podsetimo, Novakov trener Goran Ivanišević je u konkurenciji za najboljeg trenera, dok se očekuje da Đoković dobije titulu najboljeg tenisera sezone.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.