RADIO KOD NOVAKA, A SADA... "Nadal je GOAT, jer je najbolja osoba"
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

neverica

RADIO KOD NOVAKA, A SADA... "Nadal je GOAT, jer je najbolja osoba"

Ovo se od njega nije očekivalo

Objavljeno: 16:43h

Bivši marokanski teniser Junes El Ajanui izneo je svoj stav da u trci za najboljeg svih vremena vrednuje Rafaela Nadala, pa i Rodžera Federera, ispred Novaka Đokovića.

Trener Iga Gastona je nedavno kritikovao Đokovića tokom boravka u Valensiji, gde je njegov pulen poražen u duelu sa Albertom Ramosom-Vinjolasom.

Tada je izjavio da su u smislu ponašanja Rodžer Federer i Rafael Nadal ispred Đokovića, iako ovaj na terenu pravi sve veću razliku.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: Printscreen/Movistar+

- Za mene, to nije samo pitanje tenisa i brojeva, već morate da pogledate i kakva je neko osoba i kako podnosi poraze. U tom aspektu, Rafael Nadal je broj jedan - rekao je bivši 14. teniser sveta u razgovoru za "Punto de Break" i dodao:

- Nikada nismo videli kako radi nešto čudno na terenu i ne govorim to zato što je Španac. Nikada nije razbio reket, niti smo ga ikada videli kako se žali. Uvek je pokazivao dobar stav i bio primer za sve koji su igrali tenis. Srećni smo što smo mogli da uživamo u eri te trojice tenisera. Đoković i dalje igra i gradi svoju zaostavštinu, videćemo koliko će nova generacija daleko otići sledeće godine.

Da stvar bude zanimljivija, Marokanac je 2021. godine bio trener u Đokovićevoj akademiji u Beogradu, kada je imao reči hvale za njega.

- Novak je neverovatan. Odlučuje o svemu u akademiji. Igra na Grend slemovima, prvi je na svetu i u isto vreme pomaže drugima i pazi da je sve u redu u akademiji. Tako nešto ja ne bih mogao - rekao je tada za "Tenis magazin".

El Ajanui je teniskim ljubiteljima ponajviše ostao u sećanju po meču sa Endijem Rodikom u četvrtfinalu Australijan opena 2003. godine.

Amerikanac je slavio u tom duelu, ali tek rezultatom 21:19 u gemovima u petom setu.

Bonus video:

03:20

ĐOKOVIĆ NA KORAK DO NAJVEĆEG IGRAČA U ISTORIJI TENISA! Analitičar: Uprkos povredi juče je demonstrirao TOTALNI TENIS

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.