DIREKTOR GEND SLEMA UVERAVA: "Siguran sam da će Rafa biti ovde"
Nadal se povredio prošle sezone na Australijan Openu, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

POVRATAK

DIREKTOR GEND SLEMA UVERAVA: "Siguran sam da će Rafa biti ovde"

Tajli nema dilemu

Objavljeno:

Direktor Australijan Opena, Kreg Tajli, i dalje je optimističan u vezi sa nastupom španskog tenisera Rafaela Nadala na prvom Grend slem turniru sezone u januaru.

Poslednji put smo videli Nadala na terenu u Melburnu u januaru ove godine, gde se povredio tokom meča drugog kola protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Tokom cele godine, Nadal je suočavao s povredama, a u junu je prošao kroz operaciju mišića kuka.

Nedavno je počeo s treninzima, a i pored najave da će 2024. biti poslednja sezona u njegovoj karijeri, Nadal je izrazio želju da još jednom nastupi na Rolan Garosu i na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Španski teniser, do sada, ima impresivan rekord od 22 osvojena Grend slem trofeja u svojoj karijeri.

"Rafael trenira, pažljivo ga pratim, verovatno svakodnevno, pošto je on važan igrač za naš turnir. On želi da igra, očigledno da planira da igra. Sve zavisi od toga kako će se izvući. Nadamo se da ćemo u narednih nedelju ili dve dobiti neku konkretnu potvrdu za to. Siguran sam da će Rafa biti ovde pošto neće propustiti priliku da ponovi ono što je uradio pre nekoliko godina", rekao je Tajli.

Nadal je prošle nedelje u Barseloni izjavio da nije siguran kada će se vratiti na teren. On je dva puta u karijeri osvojio Australijan open, 2009. i 2022. godine

Tajli je izrazio nadu i da će australijski teniser Nik Kirjos moći da igra na prvom grend slem turniru sezone.

"Razgovarali smo sa Nikom i on želi da uradi sve kako bi bio u prilici da igra u januaru. Bilo da igra ili radi nešto drugo, Nik će biti ovde u januaru, a biće sjajno ako bude igrao. Ali videćemo kako će ići stvari, on mora da brine o svom zdravlju", naveo je Tajli.

Australijan open će biti održan od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.