"To je čisto VARVARSTVO! Balavim dok ga gledam..." Reči Huana Karlosa Ferera koje će izazvati lavinu komentara
Huan Karlos Ferero, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

BEZ DLAKE NA JEZIKU

"To je čisto VARVARSTVO! Balavim dok ga gledam..." Reči Huana Karlosa Ferera koje će izazvati lavinu komentara

Španac govorio o svom pulenu, Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu

Objavljeno:

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa je u razgovoru za španski radio Kadena Ser govorio i o Novaku Đokoviću.

- Polako ostajem bez reči kojima bih ga pohvalio. Balavim dok ga gledam kako udara lopticu, kako se kreće… Kada je mentalno kako treba i ne bavi se sporednim stvarima, to je čisto varvarstvo od tenisa! Način na koji se on nosi sa ključnim momentima u meču i tajmingom je jedinstven u svetu tenisa. Kvalitet njegove igre je impresivan dok u praktično svakom poenu stavlja ogroman pritisak na protivnika. Ne možete ga videti da promaši dva udarca zaredom. To vam govori koliko je dobar i koliko bolji još želi da bude - kaže Ferero.

Huan Karlos Ferero
Huan Karlos Fererofoto: EPA/Yoan Valat

Nastavio je nedakašnji prvi igrač sveta sa pohvalama.

- Pogledajte njegovu karijeru… Na stranu brojke i trofeji, za mene je najbolji iako je to komplikovana tema. Možete da više volite Federera zbog stila igre, Nadala zbog posvećenosti i svega što je osvojio. Njihova dostignuća su neosporiva ali za mene je Novak najbolji u istoriji - rekao je Ferero.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federerfoto: EPA/Andy Rain

Podsetio je na nedavni okršaj Alkarasa i Đokovića i kolika je razlika u dvoranskim uslovima na ovoj podlozi.

- Igrati ovako na ovoj vrsti podloge zahteva ogroman uložen trud. Nije ovo nikakav izgovor ali očigledno je da nismo mnogo dobili od igranja u dvorani. Pretpostavljam da treba uložiti mnogo više vremena i truda u treniranje na ovoj podlozi. Kada je Karlos napravio dve vezane greške, meč je bio gotov… Svestan je koliko mora još da napreduje. Pre sve ga na psihološkom planu. Đoković je tu u ogromnoj prednosti. Svi znamo da je najbolji svih vremena a da je na ovoj podlozi još teže protiv njega. Ali polako, tek mu je 20 godina. Svake godine mora da ulči i da napreduje ako želi da bude najbolji - zaključio je Ferero.

Bonus video:

02:20

MOŽE LI NOVAK SLEDEĆE GODINE DA PRESKOČI FEDERERA U BROJU OSVOJENIH TITULA? Brajovć: Moguće da će disati za vratom i Konorsu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.