ĐOKOVIĆ: "Kada osvojimo "salataru", biće mi ovo NAJBOLJA SEZONA!" Troicki otkrio plan proslave titule u Dejvis kupu
Novak Đoković, Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

spremni

ĐOKOVIĆ: "Kada osvojimo "salataru", biće mi ovo NAJBOLJA SEZONA!" Troicki otkrio plan proslave titule u Dejvis kupu

Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje - rekao je Novak o trijumfu na ATP Finalu pa priključenju reprezentaciji Srbije

Objavljeno: 14:25h

Novak Đoković je trijumfalno završio još jednu veličanstvenu sezonu na ATP Turu, ali još nije završio tenisku sezonu u celini.

Svetski broj jedan je sa zadovoljstvom prihvatio mogućnost da pomogne reprezentaciji Srbije u Dejvis kupu, što mu je omogućio i manji broj mečeva ove sezone kada se 36-godišnji as fokusirao samo na velike turnire na ATP Turu.

Uspešno je završena grupna faza i izboren plasman na završni turnir, odnosno četvrtfinale. U četvrtak 23. novembra Srbija u Malagi igra protiv Velike Britanije i favorit je zbog proste činjenice da je Nole deo ekipe.

Boje Srbije brane i Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Dejvis kup reprezentacija Srbije
foto: Vicente Vidal Fernandez/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Velika je čast igrati dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu - najavio je Đoković u obraćanju medijima.

Nije imao mnogo vremena za odmor posle ATP Finala u Torinu.

- Došao sam sutradan. Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Volim Andaluziju, provodim dosta vremena u Marbelji i volim ovu energiju ovde. Ovo je poslednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo.

Velikoj Britaniji fale braća Mari, a sa ekipom nije ni Denijel Evans.

- Jedna od najvećih teniskih nacija. Endi i Džejmi Mari nisu tu, ali Velika Britanija ima dosta opcija i u singlu i u dublu. Jak su tim. U dublu imaju jedan od najboljih timova, Skupski i Salisberi. Ako dođe do dubla, probaćemo da izaberemo pravu kombinaciju da im se suprotstavimo.

Selektor Viktor Trocki je dodao:

- Novak i Miša su igrali u Parizu, to je bio cilj, da probaju da igraju zajedno. Igrali su sjajno. Dobili su dubl par lako i ubedljivo. Nažalost, nisu nastavili takmičenje jer je Miša imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvojicu. Imamo više opcija, takođe, više kombinacija. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji igraju dubl na turnirima. Engleska jeste favorit u dublu, ali verujem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog - dodao je Troicki.

Viktor Troicki, Tenis, Srbija
foto: Starsport

Novak želi sjajnu sezonu da kruniše titulom u Dejvis kupu.

- Ovo je jedna od najboljih mojih sezona. Kada osvojimo salataru, biće najbolja - poručio je Novak.

Lajović kaže da su svi u timu spremni.

- Mislim da smo kao tim jako dobro trenirali. Sva trojica imamo različitu igru. Stručni štab može iz različitih situacija da sagleda. Svako od nas ima šansu da pobedi. To što je Novak sa nama posle ovakve sezone znači dosta. Pomoći će nam u susretu sa Britanijom. Selektor i stručni štab imaju svakog od nas na stolu. Svako je spreman. Imali smo solidnu sezonu sva trojica, Laci možda najbolju. Svi smo spremni. Ko god da zaigra, ostali će biti tu da pruže maksimalnu podršku - rekao je Lajović.

Slično stava su i Đere, Kecmanović i Međedović.

- Dobro smo trenirali, atmosfera u ekipi je dobra. Verujem da će selektor i stručni štab doneti najbolju odluku za duel sa Engleskom. U ovom takmičenju je najbitnije da se radi ono što je najbolje za ekipu. Nebitno je da li ću igrati ili ne, ko bude igrao, daće sve od sebe na terenu. Ostali će pružati podršku, to je bitno - rekao je Đere.

Novak Đoković, Laslo Đere
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

- Spremni smo, na raspolaganju smo. Imamo mnogo opcija, u zavisnosti ko su nam protivnici - istakao je Kecmanović, da bi i Međedović naglasio da je atmosfera odlična.

Kako će proslaviti eventualnu "salataru"?

- Imamo par ideja, ali nismo se još usaglasili. Rekli smo još odavno, da skačemo iz aviona - rekao je Troicki.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.