NE BRINITE, NOVAK SE NIJE ZASITIO, CILJA ZLATNI SLEM: "Mogu da osvojim sva 4 grend slema i Olimpijske igre!"
Novak Đoković je i dalje gladan uspeha, Foto: EPA/Alessandro Di Marco

nema granica

NE BRINITE, NOVAK SE NIJE ZASITIO, CILJA ZLATNI SLEM: "Mogu da osvojim sva 4 grend slema i Olimpijske igre!"

Ambicije se ne menjaju, imam želju, posvećenost, telo me odlično sluša, imam sjajan tim oko sebe, motivaciju za najveće turnire - kaže Novak Đoković

Objavljeno:

Novak Đoković je sa zadovoljstvom pričao na konferenciji za medije posle odbrane titule na ATP Finalu u Torinu i osvajanja završnog turnira po rekordni sedmi put.

Srpski teniser je po ko zna koji put potvrdio dominaciju, a jutros je započeo jubilarnu 400. nedelju kao broj jedan na ATP listu. To je, naravno, takođe rekord, ali koliko ih još Novak može oboriti, odnosno, poboljšati?

Ono što je sigurno, Đoković ne gubi glad. Naprotiv. Već cilja nove visine. Konkretno, dugogodišnji san u vidu Olimpijskih igara, ali i kalendarski grend slem (sva četiri mejdžora u jednoj godini). Naravno, zajedno to daje zlatni slem (svi grend slemovii OI).

- Mogu da osvojim sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama. Ambicije se ne menjaju, imam želju, posvećenost, telo me odlično sluša, imam sjajan tim oko sebe, motivaciju za najveće turnire. Imam inspiraciju da idem dalje. Sledeće godine su tu i Olimpijske igre. Ne znam da li će sledeća da bude dobra kao ova, ali ću zadržati mentalitet.

Novak Đoković
foto: EPA/Alessandro Di Marco

Iako još nije kraj sezone, odnosno ostalo je da se odigra još Dejvis kup, posle istog Đokoviću sledi preko potreban odmor.

- Želim da provodim i vreme sa porodicom, to mi je važno. Imam neke razgovore sa sobom i ljudima oko sebe u vezi nastavka igranja tenisa, bez toga ne bih nastavio da se bavim tenisom - rekao je Nole i dodao da će rivali sledeće godine biti opasniji:

- Što se tiče rivala, oni moraju da odigraju najbolji tenis da bi me pobedili. Što više dobijam, tako ta aura nepobedivosti raste. Janik je sjajan momak, zaslužuje svoj uspeh i mora da nastavi, na pravom je putu, nisam jedini koji smatra da može da osvoji slem i da bude prvi na svetu. Bio bih iznenađen da se to ne dogodi, ne znam koje godine i slično, Rune, Alkaras i on su sledeća velika trojka i nosiće ovaj sport u budućnosti. Ja ću se držati dokle god budem mogao - poručio je Novak Đoković.

Bonus video:

00:08

Novak, navijači, Torino

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.