ZBOG ČEGA OVO ALKARAS RADI? ŠPANAC OBJASNIO KAKO SE SPREMA ZA NOVAKA: "Idem u isti restoran, viđam iste ljude,..."
Alkaras jedva čeka duel sa Novakom, Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

čudno

ZBOG ČEGA OVO ALKARAS RADI? ŠPANAC OBJASNIO KAKO SE SPREMA ZA NOVAKA: "Idem u isti restoran, viđam iste ljude,..."

Španac sa nestrpljenjem čeka meč sa Novakom

Objavljeno:

Karlos Alkaras, španski teniser, izražava zadovoljstvo nakon što je obezbedio mesto u polufinalu Završnog mastersa, gde će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Drugi teniser sveta ostvario je pobedu nad Danilom Medvedevim rezultatom 6:4, 6:4 u meču koji je bio ključan za njegov plasman među četvoricu najboljih.

"Srećan sam zbog polufinala, ključ je bio da mentalno ostanem jak. Bilo je nekoliko gemova na kojima sam se mučio, Danil servira fantastično. Ostao sam smiren, jak i verovao sam u sebe", rekao je Alkaras na startu.

Do finala mora protiv najboljeg na svetu.

"U isto vreme je tu, ali i daleko. Igram sa Novakom u polufinalu. Naravno da sanjam o tituli, ali moram da igram savršeno, prvo u polufinalu. Igram protiv jednog od najboljih u istoriji. Najboljeg na svetu u ovom momentu. Moraću da dam sve od sebe ako hoću da ga pobedim", smatra Španac.

Da li ima neke konkretne rutine pred meč sa Novakom?

"Obično radim iste rutine pre meča, verovatno ponavljam neke stvari koje radim, ako pobedim, onda ponovim nekoliko stvari, isti restoran, isti ljudi, iste rutine. Protiv Novaka ću raditi određene posebne stvari, prvenstveno mentalno da bih bio 100 odsto spreman mentalno za taj meč", objasnio je Karlos.

Prisetio se i duela njih dvojice u Parizu.

"Verovatno sam sada mentalno jači u poređenju sa Rolan Garosom. Tada sam imao problem da se suočim sa pritiskom, teškim momentom, nisam se sa tim izborio, onda sam naučio nešto iz te situacije. Posle toga Vimbldon, Sinsinati, dobri mečevi. Kada igraš protiv nekoga kao što je Novak, moraš da ostaneš mentalno jak. U svakom poenu. Mnogo sam naučio o tome, spreman sam da se suočim sa njim", rekao je Alkaras.

Govorio je i o finalu u Londonu.

"Ne znam šta da vam kažem, to finale Vimbldona bilo je jedno od najboljih, ali je slično bilo i u Sinsinatiju iako sam izgubio taj meč. Nadam se da će da se ponovi, da pobedim i sutra. Daćemo najbolju verziju sebe i videćemo šta sam dobro radio na mečevima sa Novakom i sigurno će biti mentalno naporno", istakao je Karlos.

Posle nešto slabijeg perioda, Alkaras se u poslednja dva meča vratio na prepoznatljiv nivo.

"Rekao bih da sam blizu tog nivoa kao u prvom delu sezone. Pričao sam sa trenerom Fererom posle prvog meča o tome da dam sve od sebe na ovom turniru, poslednjem u sezoni. Vreme je da dam sve što imam u tim mečevima. Razmišljao sam o toj izjavi dan posle meča i taj duel sa Rubljovim, bio je dobar posle tog poraza. Ključ je da shvatiš na kom nivou treba da igraš, bez obzira na poraz ili pobedu, već da uživaš na terenu. Da stavim svoju igru i da uživam, ako pobedim super, ako izgubim, da bude slično", istakao je Alkaras.

Upitan je i da li se još neki teniser može pridružiti četvorici najboljih u osvajanju trofeja naredne godine.

"Sezona u tenisu je duga, možeš da odigraš prvi deo dobro, pa da padneš malo u drugom delu. Ima mnogo opasnih igrača koji mogu da se plasiraju na ovaj turnir. Prva četvorica će igrati u polufinalu, ali ne zaboravite na Runea, bio je blizu da prođe, Zverev takođe, da sam ja izgubio verovatno bi on prošao. Ima nekoliko njih sigurno koji će imati dobru šansu", zaključio je Alkaras.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.