ĐOKOVIĆ ZNA RAZLOG PORAZA OD SINERA! Njegove reči su za svako poštovanje, a imao je šta da kaže i na račun publike
Đoković i Siner, Foto: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

veliki šampion

ĐOKOVIĆ ZNA RAZLOG PORAZA OD SINERA! Njegove reči su za svako poštovanje, a imao je šta da kaže i na račun publike

Novak analizirao meč sa Italijanom

Objavljeno: 10:03h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je poražen od Italijana Janika Sinera sa 5:7, 7:6, 7:6, ali još uvek ima šansu za plasman u polufinale Završnog mastersa u Torinu.

Predstavnik mlade generacije je tek iz 4. puta uspeo da pobedi Đokovića.

- Prošli put smo igrali u polufinalu Vimbldona, i iako sam do sada ostvario tri pobede u nizu protiv njega svi mečevi su bili neizvesni. Nekoliko poena odlučivalo je o ishodu svakog seta. U pogledu njegove igre, mislim da je igrao jednako dobro tada kao što je igrao i danas. Možda je u ovom meču bolje servirao, ali smatram da je glavna razlika bila u tome što je u važnim poenima bivao hrabriji - rekao je Novak posle meča i nastavio:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Alessandro Di Marco

- Janik je zaslužio pobedu jer u važnim trenucima nisam bio, pretpostavljam, dovoljno agresivan, niti dovoljno odlučan. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Pri rezultatu 5-5 u trećem setu, na 15-30 i njegovom drugom servisu, imali smo dugu razmenu i umesto da ja “uđem u teren” to je učinio on. Jednostavno, Janik zaslužuje sve čestitke, odigrao je fantastičan meč, što sam mu rekao na mreži. Mislim da je u najvažnijim trenucima odigrao najviši nivo svog tenisa i apsolutno zasluženo je pobedio - konstatuje Novak.

Šta bi promenio u svojoj igri kada bi meč sa Sinerom igrao u finalu nekog turnira?

- Veoma dug put je do ostvarenja te mogućnosti pa hajdemo prvo da vidimo da li će se to desiti - kaže Novak.

- Šta bih mogao iz ovog poraza da naučim? Očigledno je da se u ovakvim mečevima pruža vrlo malo prilika za prednost, brejkove i ako ih vi ne iskoristite, onda će to učiniti vaš protivnik. U suštini je to bio slučaj. Mislim da sam naučio da u nekim trenucima moram biti malo odlučniji, što danas nisam bio. I to je u redu jer ćete neke mečeve dobiti, a neke izgubiti. Većinu svoje karijere pobeđivao sam u ovakvim mečevima, ali sam neke izgubio, kao ovaj večeras. Ne mislim da sam načinio previše grešaka u koncepciji moje igre, već je Janik odlučniji odlučniji i hrabriji u trenucima kada je bilo najvažnije. Osvojio je nekoliko neverovatnih poena, odigrao tačno one udarce koje je trebalo da odigra i jedino što možete da uradite je da mu “skinete kapu" - rekao je Đoković.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: EPA/Alessandro Di Marco

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da je u publici možda imao i drugog protivnika, Đoković kaže:

- Mislim da je to bilo očekivano. Jasno je da je publika veoma motivisana da podrži jedinog učesnika turnira iz Italije, i pošto se nalazi u odličnoj formi, normalno je da je publika želela da on pobedi.

Mladi igrači su posebno motivisani protiv njega.

- To je sasvim normalno, i mislim da u tome nema ničeg čudnog. Normalno je da žele da me pobede. I ranije u karijeri sam osećao to da je svaki igrač dodatno motivisan da me pobedi gde god igram u svetu i to je u redu i sasvim normalno. Žele da mi “uzmu skalp”, i Janik je to učinio večeras - kaže Novak, i zaključuje:

- Normalno je da izgubim u ponekom od ovakvih mečeva, ali mislim da imam razloga da budem zadovoljan nivoom borbe koju sam prikazao večeras. Uspeo sam da se vratim u meč posle seta zaostatka i brejka u trećem setu igrajući u zaista izazovnim i teškim uslovima večeras. Ponosan sam na svoj trud i prikazanu borbenost,ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu večeras... - rekao je Novak na konferenciji za medije nakon meča.

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.