RUNE TEŠKO PODNEO PORAZ: Nisam isti kao Đoković!
Pozdrav Runea i Đokovića, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

nije mu lako

RUNE TEŠKO PODNEO PORAZ: Nisam isti kao Đoković!

Danac odgovorio Novaku

Objavljeno: 07:48h

Danski teniser Holger Rune je doživeo drugi poraz od Novaka Đokovića za samo nekoliko dana, a posle meča se nije složio sa konstatacijom rivala.

Novak je posle meča istakao da je imao osećaj kao da igra protiv sebe u ogledalu, ali Dancu se nije svidelo to poređenje.

- Ne. Naravno, prihvatam kompliment, ali ne verujem u to. Dobro je da te porede sa njim, on je jedan od najboljih tenisera na svetu. Fizički, osećao sam se dobro. Igrali smo tri sata i osećam to, ali verujem da je i kod njega tako. Bio je spreman da nastavi, ali do toga nije došlo. Ja sam pokušao da rasporedim svoju energiju na najbolji mogući način. Pokušao sam da je ne koristim nepotrebno, da ostanem smiren i igram tenis kako želim - rekao je Rune posle poraza.

Đoković je posle više od tri sata igre slavio u tri seta.

Holger Rune
Holger Runefoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

- Bio je to dobar meč. Obojica smo odlično počeli dobro na servisu. Uspeo sam da napravim brejk rano, ali mi je ubrzo uzvratio. U prvom setu smo bili izjednačeni. Mislim da sam imao šansu u drugom setu da dođem do 3:0, ali nisam. Uspeo je da se vrati, neizvestan set. Uspeo sam da uzmem drugi i unesem neizvesnost. Još jedna sjajna bitka sa Novakom - istakao je Rune i dodao:

- Imali smo sjajne mečeve. Nažalost, nisam uspeo da pobedim danas. Tako je kako je. Moram da idem napred, zadržim ono sa čime sam zadovoljan i popravim ono sa čime nisam. Mislim da je ovaj meč bio na višem nivou nego onaj u Parizu. Ponosan sam na to. Rezultat je sličan, Novak je sjajan igrač.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Upitan je i o odnosu sa novim trenerom Borisom Bekerom.

- Naš odnos je veoma dobar. Imam sjajnu podršku od svog tima. Oni su bili ključni u mojim pokušajima da se fokusiram na servis. Prvi servis je veoma važan protiv Novaka. Ako ga ne pogodiš, pritisak je na tebi. Teško je protiv Novaka jer on pokušava da igra na svoj način. Kao da je to bila borba od toga pod kojim uslovima ćemo igrati i on je pobedio - zaključio je Rune.

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.