NADAL IGRA SPORT KOJI ŠPANIJA NE PRIZNAJE: Kako je došao na ideju za ovo? (FOTO)
Nadal je iznenadio sve objavom, Foto: EPA/Yoan Valat

IZNENAđujuće

NADAL IGRA SPORT KOJI ŠPANIJA NE PRIZNAJE: Kako je došao na ideju za ovo? (FOTO)

Španac je na svom instagram profilu podelio uspomenu

Objavljeno: 14:35h

Španski teniser Rafael Nadal, čiji je entuzijazam za fudbal i golf dobro poznat, iznenadio je svoje obožavaoce ovog vikenda dok se oporavljao od povrede kuka i pripremao za nadolazeću sezonu - ovog puta, odlučio se za potpuno drugačiji sport.

Na svom Instagram profilu, Nadal je podelio intrigantnu fotografiju - igrao je "Shuffleboard".

"Subota popodne... Uživam negde u igri sa prijateljima. Možete li da pogodite koja je ovo igra?", pitao je Nadal svoje obožavatelje.

Ovaj sport možda nije široko prepoznatljiv javnosti, ali je zaintrigirao mnoge. Shuffleboard se igra tako što se diskovi guraju po zakrivljenom stolu s namerom da se zaustave unutar označene zone.

Ova igra potiče iz Evrope, datirajući iz perioda između 15. i 16. veka. Postala je popularna među putnicima na kruzerima, a karakteriše je jedinstvena kombinacija veština i taktike.

Shuffleboard se može igrati jedan na jedan ili u timovima, sa nekoliko članova. Neki ga smatraju spojem različitih sportova poput karlinga, kuglanja i boćanja.

Iako je u mnogim zemljama, kao što su Sjedinjene Države, Kanada i Norveška, prepoznat kao sport, Španija ne priznaje Shuffleboard i ne uključuje ga u svoj registar sportskih saveza.

Rafael Nadal, svojom znatiželjom, svakako je doprineo popularizaciji ovog manje poznatog, ali zanimljivog sporta među svojim pratiocima.

Bonus video:

00:09

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.