POZNATA TENISERKA NIJE IZDRŽALA, BRIZNULA JE U PLAČ POSLE MEČA: "Veoma je teško gledati decu i bebe kako umiru!"
Žaber nije mogla da izdrži i briznula je u plać, Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

UŽAS

POZNATA TENISERKA NIJE IZDRŽALA, BRIZNULA JE U PLAČ POSLE MEČA: "Veoma je teško gledati decu i bebe kako umiru!"

Nije mogla da zadrži emocije

Objavljeno:

Teniserka iz Tunisa, Ons Žaber, nije mogla ostati ravnodušna prema dešavanjima u ratu između Izraela i Palestine, što je emotivno doživela nakon svoje pobede nad Marketom Vondrušovom (6:4, 6:3) u drugom kolu završnog mastersa u Kankunu.

Očigledno je da joj je bilo stalo da izrazi svoje osećaje i zabrinutost u vezi s tim konfliktom, i to je sigurno ostavilo snažan utisak na mnoge ljude u teniskom svetu i šire.

„Neopisivo je šta se sve dešava nevinim civilima, bez obzira na to kojoj religiji pripadaju ili kog su porekla. Nasilje nikada neće doneti mir, ja ne mogu da podnesem nasilje, ali ne mogu ni da podnesem kada se ljudima uzima njihova zemlja. Veoma je teško gledati decu i bebe kako umiru svaki dan. Sve ovo mi slama srce. Odlučila sam da doniram deo svoje novčane nagrade Palestincima. Ovo nije nikakva politička poruka, ovo je gest humanosti. Želim mir u svetu i to je sve“, rekla je trenutno sedma teniserka sveta.

Žaber je trenutno treća u grupi na završnom mastersu, dok je Vondrušova četvrta. Druga je Koko God, a na čelu tabele nalazi se Iga Švjontek.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.