NOVAKOV BRAT JE PUN KAO BROD! Đorđe otkrio čime se STVARNO bavi (FOTO)
Novak i Đorđe Đoković, Foto: Starsport©

SERBIA OPEN GUŠT I EMOCIJA

NOVAKOV BRAT JE PUN KAO BROD! Đorđe otkrio čime se STVARNO bavi (FOTO)

Napravio sam pravu odluku kada sam odlučio da gradim svoju karijeru u inostranstvu, da razvijam svoje poslove i da na tim temeljima izgradim svoje ime, rekao je Đoković

Objavljeno:

Đorđe Đoković, rođeni brat Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena nije samo direktor Serbia opena, a sada je otkrio i čime se tačno bavi.

- Sa svega 11 godina sam otišao iz Srbije kako bi trenirao tenis u Teniskoj Akademiji Niki Pilić, u Nemačkoj. To nije bila nimalo laka odluka, pre svega za moje roditelje, ali je bila moja velika i istinska želja. Nakon toga sam živeo još u Americi, Českoj, Francuskoj, Španiji, a najveći izazov mi je bio kada sam se odlučio da poslujem u inostranstvu. Život u inostranstvu mi je doneo puno toga, puno iskustva u različitim kulturama i okruženjima, naučio sam kako da se brinem o sebi, kako da budem odgovoran za svoje postupke, finansije i život generalno. Kada sam odlučio da se vratim u Srbiju, vratio sam se kako bih konačno proveo više vremena sa svojom porodicom, sa bliskim prijateljima i ne kajem se ni jedne sekunde sto sam tako postupio. Jako mi je nedostajao Beograd, naš narod i naš mentalitet - rekao je Đorđe.

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

U poznatim porodicama kao što je tvoja, pojedini članovi često nose teret popularnosti drugih članova.

Uprkos svemu, pre svega svetskoj popularnosti tvoga brata Novaka, ti si se izborio za samostalnost. Godinama si u svakom smislu nezavisan. Imaš svoje poslove kako u inostranstvu, tako i u Srbiji? Da li ti je bilo teško da uspeš?

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

- Od malena nosim breme prezimena, pritisak zbog vanserijskog uspeha mog brata, ali ne smatram da je to teret. Ja sam najponosniji na svetu zbog svega sto je Novak uradio, ali isto tako mi on svojim uspesima daje još više motivacije da ja guram što dalje u svom poslu. Ne zadovoljavam se malim stvarima, uvek idem ka najvišim ciljevima. Napravio sam pravu odluku kada sam odlučio da gradim svoju karijeru u inostranstvu, da razvijam svoje poslove i da na tim temeljima izgradim svoje ime - istakao je Đorđe.

Stefan, Novak i Đorđe Đoković
Stefan, Novak i Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

Ako je suditi po komentarima, popularnost Đorđa Đokovića kod nas je velika. Čak je nadmašila očekivanja i onog dela javnosti koji za svakoga ima negativan komentar.

- Trudim se da budem prirodan, da predstavim sebe i svoju porodicu na najbolji mogući način. Nije lako kada su sve oči uprete u vas, morate da obratite pažnju na svaki korak i na svaku izgovorenu reč. Ja sam izgradio sebe i svoje ime tamo gde je to meni bitno, a javnost će uvek imati razne komentare na uspeh ili poraz svakog pojedinca - jaan je Đorđe.

Đorđe Đoković
Đorđe Đokovićfoto: Starsport©

Čime se zapravo sve Đorđe Đoković bavi? Mnogi misle da si isključivo okrenut sportu.

- Sport je deo mog života, odrastao sam na sportskim terenima i uvek ću biti vezan za isti na neki način. Moj primaran posao je investiciono bankarstvo, a teniski turnir mi je čist gušt i emocija u kojoj uživam unazad 3 godine i borim se da ATP licenca ostane u Beogradu još dugi niz godina - zaključio je Đorđe.

Bonus video:

04:59

Đorđe Đoković o Sarbia openu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.