NOVAK ĐOKOVIĆ VIŠE NE ŽELI DA ĆUTI: Progovorio o klađenju i jako lošim uslovima tenisera
Novak Đoković, Foto: EPA/Kai Foersterling

velika borba

NOVAK ĐOKOVIĆ VIŠE NE ŽELI DA ĆUTI: Progovorio o klađenju i jako lošim uslovima tenisera

Vlasnik 24 Grend slem titule se bori za prava kolega

Objavljeno: 21:39h

Srpski teniser Novak Đoković je još jednom govorio o lošem položaju nižerangiranih tenisera i izneo stav u ime organizacije PTPA.

Bliži mu se "penzija", a to je po njegovom mišljenju nedovoljno regulisano na ATP i WTA turu.

- Znam da veliki deo novca odlazi na penzije igrača i to je nešto što sam oduvek podržavao. Međutim, treba da se podsetimo da su one dostupne tek kada napunite 50 ili 55 godina. Tako da za igrača, kada se on ili ona penzionišu, sa 30 ili 35 godina, treba da čekaju 20 i više godina da bi počeli da dobijaju benefite iz tog dogovora i mislim da je to jedan od primarnih izvora u tenisu - rekao je Đoković.

Potom se osvrnuo i na klađenje.

- Mislim da teniseri nisu dovoljno svesni ili se ne trude dovoljno za svoje deo novca od klađenja. Mnogo više daju nego što primaju. Doslovno ništa ne dobijaju, adaju svoja imena koja se provlače kroz razne kladioničarske platforme i sajtove. Tako da milijarde i milijarde dolara cirkuliše na nedeljnom nivou od turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanom položaju kada je ta situacija u pitanju i smatram da moramo više da pričamo o tome. Moramo da podignemo svest kod tenisera. Ne možemo ovo više da dozvolimo - istakao je Đoković.

Nedavno je pažnju teniskog sveta privukao indijski teniser Sumit Nagala, trenutno 156. na ATP listi, koji je razmišljao da i odustane od tenisa zbog loše finansijske situacije.

Novak upravo želi da pomogne ovakvim teniserima, da ne odustanu od svojih snova.

Bonus video:

00:15

Gde je otišao Novak Đoković nakon izlaska na balkom

(Espreso/b92)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.