"NOVAK JE BIO PRAKTIČNO MRTAV": Bivši trener otkrio zbog čega je Đoković tu gde jeste!
Foto: EPA/Kai Foersterling

trud

"NOVAK JE BIO PRAKTIČNO MRTAV": Bivši trener otkrio zbog čega je Đoković tu gde jeste!

Novak je pobedom protiv Danila Medvedava došao do 24. Grend Slem trofeja

Objavljeno: 13:01h

Novak Đoković je stigao do svo 24. Grend slema i četvrtog US Opena, a njegov bivši trener Rikardo Pjati pokušao je da sumira recept po kojem je srpski as došao do ovakvih neviđenih visina.

On se podsetio Grend slema u Njujorku u 2005. godini i meča sa Gaelom Monfisom.

- Novak je bio totalno zaglavljen u četvrtom setu. Nije mogao da diše od vrućine i praktično je bio skroz izmoren vrućinom. Svaki drugi teniser bi izgubio i peti set, ali ne i on. On se vratio na teren, odradio priču preko svog limita i pobedio - kazao je Pjati, a onda se osvrnuo na ovogodišnje finale sa Danilom Medvedevim gde je Novak slavio sa 3:0 u setovima.

- Bio je praktično mrtav, ali je uspeo da se vrati u život. Znao je da može biti fatalno, ali se nije plašio da se suoči sa tim. Razume svoje telo, zna kako da ga dovede do poslednjih limita, da iskoristi poslednji atom energije. Nije bez razloga postao najveći svih vremena - kazao je sadašnji trener Janika Sinera.

Kako tvrdi čovek koji je trenirao Đokovića nešto manje od godinu dana, nema ko da naškodi srpskom teniseru ni u narednoj godini.

- Postoji vrlo malo tenisera koji mogu da ga zaustave. Ako bude zdrav, pokušaće ponovo. Ne mislim da će Rafael nadal postati kompetentan da Grend slem nivou. Karlos Alkaraz je jak i sigurno će nastaviti proces odrastanja i stasavanja - zaključio je Pjati.

Bonus video:

00:13

Emotivan govor Alekse Avramovića


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.