BOGDAN OBRADOVIĆ ZA ESPRESO: "Ovo će biti jedno od zanimljivijih finala u istoriji" - brine ga Dejvis Kup
Bogdan Obradović i Novak Đoković, Foto: Starsport©

EKSKLUZIVNO

BOGDAN OBRADOVIĆ ZA ESPRESO: "Ovo će biti jedno od zanimljivijih finala u istoriji" - brine ga Dejvis Kup

Bivši selektor govorio je i o predstojećim mečevima Dejvis kup reprezentacije Srbije

Objavljeno: 11:57h

Novak Đoković i Danil Medvedev sastaju se u finalu US Opena u nedelju od 22 sata.

Srbin će imati priliku da eventualnim trijumfom protiv ruskog tenisera dođe do 24. Grend slem trofeja u karijeri.

Bivši selektor Srbije Bogdan Obradović jedan je od teniskih stručnjaka koji dobro poznaju Novaka Đokovića, a ovoga puta je za naš portal dao svoju prognozu predstojećeg finala.

Novak Đoković, Bogdan Obradović
foto: Starsport©

- Mislim da će biti jedno od interesantnijih finala zato što obojica igraju fantastičan tenis. U izuzetnoj su formi. Mnogo me interesuje nakon pobede Medvedeva protiv Alkarasa kako će izgledati njegov tenis u finalu. Sa druge strane Novak je igrao protiv čitave Amerike i Šeltona, ali ga je apsolutno anulirao sa terena. Ja mislim da će ovo biti jedno od zanimljivijih finala u istoriji US Opena.

Nakon uzbuđenja u Njujorku ljubitelji tenisa u Srbiji okreću se učešću reprezentacije koju očekuje Dejvis kup u Valensiji, gde će izabranici Viktora Troickog pokušati da se domognu Fajnal-ejta koji se igra u Malagi u novembru.

Srbija u Valensiji igra u grupi sa reprezentacijama Južne Koreje, Španije i Češke. I pored toga što je najavljeno da će Novak Đoković igrati za nacionalni tim, Bogdan Obradović smatra da će biti izuzetno teško proći grupu.

Novak Đoković, Bogdan Obradović
foto: Starsport©

- Svi dobro znamo ko su naši protivnici. Španija je vrlo ozbiljan izazov za nas. Nole jeste najavio učestvovanje, ali moramo biti svesni činjenice da tu ima mnogo da se igra i da će sve to biti izuzetno naporno za njega. Postavlja se tu jedno ključno pitanje, koliko je drugi singl dosta jak kod nas. Momci su u blagom padu forme, bez obzira na Đerea i njegov dobar meč protiv Novaka. Treba da se pokaže da li je on taj drugi singl igrač i da li je sposoban da dobija velike mečeve u Dejvis kupu. Drugi singl igrač i apsolutno nedefinisani dubl su stvari koje jako teško da imamo kao neku našu prednost. Novak da, sve ostalo je veliki znak pitanja.

Obradović naglašava da se srpski reprezentativci dobro poznaju već godinama i da su izuzetno dobri drugari van terena.

- Momcima želim sve najbolje i uvek sam verovao i verovaću u ovaj tim. Ono što moram da naglasim je da se oni poznaju već godinama i da su svi dobri drugari. Ja očekujem od Viktora Troickog da napravi jednu dobru atmosveru kao što smo mi imali u Dejvis kupu godinama i da na jednu zajedničku energiju izvuku mečeve do kraja.

BONUS VIDEO:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso/Miloš Dreković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.