"JEDAN MEČ ME DELI OD NOVAKA!" Alkaras govorio o potencijalnom finalu US opena protiv Đokovića (VIDEO/FOTO)
Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Mastersa u Sinsinatiju, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

ŽELI DUEL SA SRBINOM

"JEDAN MEČ ME DELI OD NOVAKA!" Alkaras govorio o potencijalnom finalu US opena protiv Đokovića (VIDEO/FOTO)

Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu, rekao je Španac

Objavljeno: 08:15h

Karlos Alkaras izneo je utiske posle plasmana u polufinale US opena gde će mu protivnik biti Danil Medvedev.

- Očigledno, kako je Saša igrao u prvom setu, mogao je da ga osvoji. Malo je pao u drugom setu. Ja sam rizikovao. Tako da je bilo sjajno. U trećem setu, s ozbzirom da sam igrao na visokom nivou, za njega je bilo stvarno teško. Očigledno je bilo da se fizički mučio u trećem setu. Sjajno je što sam pobedio u tri seta - počeo je Alkaras.

Španac je u prvom setu spasao dve brejk lopte u sedmom gemu.

- Iskreno, drugačije je. Kada se suočim sa brejk loptom, trudim se da ne razmišljam previše o tome. Trudim se da razmišljam kao da je to normalan poen. Pokušavam da radim stvari dobro. Pokušavam da budem svoj, agresivan. Ako mogu da izađem na mrežu, izaći ću na mrežu. Trudim se da to radim kod brejk lopte. Ako mogu da odigram volej, uradiću to. Ako mogu da izađem na mrežu posle drugog udarca, uradiću to. To je ono o čemu razmišljam u tom trenutku - kaže Alkaras.

Karlos je Rusa u polufinalu Vimbldona ubedljivo pobedio.

- Poslednji meč protiv Danila sam odigrao savršeno. Uradio sam prilično dobre stvari, tako da mislim da moja igra prilično odgovara takvom tipu protivnika kao što je Danil. Probaću da uradim iste stvari koje sam radio u Indijan Velsu, Vimbldonu, nadam se da ću pobediti i igrati na istom nivou kao u tim mečevima - rekao je Alkaras.

Svi govore o potencijalnom duelu dvojice najboljih tenisera današnjice.

- Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala (smeh). Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu - istakao je Alkaras.

Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Mastersa u Sinsinatiju
Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Mastersa u Sinsinatijufoto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Španac brani titulu u Njujorku.

- Sada sam zreliji. Mnogo sam porastao od prošle godine. Prošle godine sam prvi put igrao polufinale Grend slema, sada ću igrati četvrto. Imam osećaj da sam potpuno drugačiji igrač. Nije važno što sam prošle godine osvojio prvi Grend slem, pobedio u prvom polufinalu i finalu. Sada se osećam zrelije. Bolje se nosim sa pritiskom bilo kakve vrste u tim momentima. Osećam se drugačije i kao osoba i kao igrač - poručio je Alkaras.

Kaže da se ne razlikuje priprema za Grend slem u odnosu na ostale turnire.

- Ne zaista, uvek radim iste stvari. Znate, pre mečeva radim iste stvari. Mentalno možete nešto da promenite za turnire u tri dobijena seta, ali pokušavam da radim iste stvari. Ide mi dobro u toku sezone, zašto menjati? Samo radim iste stvari - zaključio je Alkaras.

Bonus video:

06:25

ĐOKOVIĆ UNIŠTIO FRICA I PUBLIKU: Novak uz skandalozno ponašanje publike nije dao ni gram šanse Amerikancu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.