"ŠTO MI JE OVO TREBALO U ŽIVOTU?" Đoković se našalio posle pobede nad Špancem i poslao "preteću" poruku rivalima
Novak Đoković, Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

napred, nole

"ŠTO MI JE OVO TREBALO U ŽIVOTU?" Đoković se našalio posle pobede nad Špancem i poslao "preteću" poruku rivalima

Novak je imao zanimljiv razgovor sa novinarima posle pobede

Objavljeno: 22:49h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se pobedom nad Bernabeom Zapatom Miraljesom plasirao u treće kolo US Opena.

Uslovi nisu bili idealni za igru, iako je srpski as odigrao dominantan meč.

- Bio je težak meč. Posle toga smo imali teren u senci, bilo je lakše, ali na terenu si mogao više da osetiš tu toplotu. Teren je nekako apsorbuje. Ali moraš to da prihvatiš. Nisam dobro počeo meč, ali drugi i treći set su bili bar par nivoa više, tako da sam zadovoljan kako sam završio meč - kaže Novak.

Malo se i našalio odgovorivši na pitanje šta mu u tim teškim uslovima za igru prolazi kroz glavu.

- Pitam se, da li mi ovo treba u životu? Šalim se, zato mi treniramo nekoliko sati dnevno u vlažnim i vrelim uslovima, da se spremimo za bilo šta na terenu. Ne možeš uvek igrati u idealnim uslovima, večernja i dnevna sesija se jako razlikuju. Moraš da budeš spreman, čak iako nisi, moraš sebi da kažeš da jesi.

Novak kaže da je itekako gladan pobeda i poslao je skrivenu poruku rivalima.

- Malo je drugačije nego pre deset godina, telo drugačije reaguje. Dobro je da imamo dan za oporavak između mečeva, da možeš da radiš na određenim stvarima. Osećam da sam igrao bolje, ali imam 3:0 u dva meča. Srećan sam što opet igram ovde. To je ono što mi daje snagu i motivaciju. Sa 36 godina, posle 20 godina dolaženja ovde, i dalje imam glad da igram najbolji tenis ovde - priznao je Đoković.

Upitan je da li bi ovakav Novak mogao da pobedi onog od pre deset godina.

- Lagano, 3:0 za mene ! Ne znam, ne želim da igram protiv sebe. Igram protiv sebe uvek u glavi, ako dobijem tu bitku, dobijam i protivnika. Koja je razlika u odnosu na tada? Želim da kažem iskustvo, shvatanje šta treba da se uradi, čuvanje energije, fokusiranje na sadašnjost. Možda mi sada fali malo eksplozivniosti, ali i dalje se krećem prilično dobro za jednog starkelju - zaključio je Novak.

Bonus video:

02:53

NOVAK JE PRIVILEGOVAN SJAJNIM ŽREBOM, ALKARAZU JE TEŽE Brajović otkrio: Đoković dobio ŠOKANTNO PITANJE na konferenciji za medije

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.