KAKAV LAF: Evo šta je Novak rekao posle VELIČANSTVENE pobede nad Alkarasom u finalu Sinsinatija!
Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Sinsinatija, Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

teniski kralj

KAKAV LAF: Evo šta je Novak rekao posle VELIČANSTVENE pobede nad Alkarasom u finalu Sinsinatija!

Novak Đoković nije krio zadovoljstvo trijumfom u finalu Mastersa u Sinsinatiju nad Karlosom Alkarasom

Objavljeno: 06:57h

Novak Đoković je na čudesan način u jednom od najboljih mečeva u istoriji tenisa savladao Karlosa Alkarasa rezultatom 2:1 (5:7, 7:6, 7:6) i osvojio Masters u Sinsinatiju.

Srbin je posle meča jedva smogao snage da da izjavu, ali je bio presrećan zbog velikog trijumfa nad najvećim rivalom u ovom trenutku.

Novak Đoković
foto: EPA/MARK LYONS

- Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač... Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan

O svom rivalitetu sa Karlosom Alkarasom rekao je sledeće:

- Videli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao na televiziji video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujučim momentima.

Organizatori su se na kraju Đokovićeve izjave obrukali, pa su tako prekinuli program u trenucima kada je Novak počeo da priča na srpskom. Kako bilo, na kraju je važna samo titula.

Usledilo je i svečano obraćanje nakon podizanja pehara.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/MARK LYONS

- Toliko mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim sa poštovanjem Karlosu i njegovom timu. Svi smo ponekad ostali bez reči za ono što radiš na terenu i van njega. Čestitam na svemu do sada. Mnogi nisu uspeli da dođu do tvog nivoa nikada u karijeri. Mnogo sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone - koji se potom i našalio:

- Dečače, nikad ne odustaješ. Volim to kod tebe, samo bih voleo ponekad da odigraš ovako poen. Španac nikad ne umire? Čuo sam to već.

Karlos Alkaras
Karlos Alkarasfoto: EPA/MARK LYONS

Ni sam Novak nije verovao šta je preživeo večeras.

- Ponekad ne znam kako me podnosite, ali hvala vam. Hvala što ostajete tu i u teškim trenucima i danas. Ovo je bio rolerkoster. Izgledalo je kao Grend slem finale, čak i više od toga. Svaki meč koji igramo jedan protiv drugog je lud. Nadam se da ćemo igrati u Njujorku kroz par nedelja. To bi bilo lepo. Za publiku, ne znam da li bi to bilo dobro za mene - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.