ŠMEKERSKA IZJAVA: Monfis ZADIVIO Srbiju posle poraza od Novaka Đokovića!
Gael Monfis i Novak Đoković, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

kapa dole

ŠMEKERSKA IZJAVA: Monfis ZADIVIO Srbiju posle poraza od Novaka Đokovića!

Gael Monfis se oglasio posle novog poraza od Novaka Đokovića

Objavljeno:

Gael Monfis je u okviru 3. kola Mastersa u Sinsinatiju doživeo poraz od Novaka Đokovića.

Srbin je slavio rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) i tako po 19. put savladao Francuza u isto toliko odigranih međusobnih duela.

Atraktivni Monfis je izneo utiske posle novog poraza od najboljeg tenisera u istorij belog sporta.

Gael Monfis
Gael Monfisfoto: Julian Avram/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

- Ova serija pobeda je fantazija. Naravno da bih voleo da ga pobedim samo jednom. Ali momak je jednostavno jači od mene. Dajte mi momka slabijeg od mene i pobediću ga 50 puta. Ako pogledamo moju karijeru, 19 puta, to znači da gubim ukupno jednom godišnje od njega. Naravno, ima onih koji su ga pobedili, ali pobedio je, ne znam, 25 puta Marija ili Federera. Naravno, i njega su tukli. Ali on je samo jači od mene i ne mogu da nađem rešenje. I ja želim da pobedim, ali nikad nisam favorit. Svaki put je prvi ili drugi na svetu. Zapravo, nikada nisam bio favorit - rekao je Francuz, a potom i dodao:

- Borim se da nađem rešenje, ali je jači od mene. Uspeo sam da pobedim Rafu jednom ili dvaput, ali isto je jači. Pokušavam da radim stvari, ali ne mogu. Kada uđem u igru, želim da pronađem rešenje, ali ne mogu i to boli. Ljudi pričaju o ovih 19-0. Ali ako odigram 25 puta, možda će biti 25-0. I ako jednog dana uspem da ugrabim pobedu, biću veoma srećan, ali on će ostati bolji od mene.

Priznaje da ga igranje protiv Novaka ponekad i frustrira.

- Ne mogu da pročitam šta radi, a ono što uradi ne odgovara mi, to me frustrira. Moram da donosim taktičke izbore tamo gde sam slabiji od njega. On je odigrao normalan meč, jer je mogao i bolje. Ovo nije bila luda igra, ali je bila dovoljna da me pobedi.

Ipak, on se ne stidi svog skora sa Noletom.

- Da, kao takmičaru, dosadno je izgubiti 19 puta. Ali to je Đoković. Ne pada mi lako, ali ne gubim od bilo koga. On je Grend slem rekorder, GOAT. Nekada sam govorio da ako dobijam mečeve, to je zahvaljujući Novaku. Postajem sve bolji sa ovim gubicima jer radim na tome da to još malo zadržim. I radeći to, dajem sebi sredstva da pobedim druge. Nažalost, ne mogu da ga pobedim, ali to mi daje oružje protiv ostalih. On me tera da podignem svoj nivo u mnogim stvarima. Ne pobeđujem ga, ali mnogo učim - zaključio je Monfis.

Bonus video:

00:49

Novak sa Jelenom na koncertu Vlade Georgieva u Herceg Novom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.