NIKO KAO NOVAK: Đoković sa 19-0 postavio APSOLUTNI REKORD! Ali, seća se i jednog poraza od Monfisa...
Novak Đoković, Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

nedodirljiv

NIKO KAO NOVAK: Đoković sa 19-0 postavio APSOLUTNI REKORD! Ali, seća se i jednog poraza od Monfisa...

Treba napomenuti da je Monfis izgubio i dve egzibicije od Đokovića, a 2020. mu je predao meč na ATP Parizu bez igre

Objavljeno:

Novak Đoković je jednostavno objasnio da mu igra Gaela Monfisa leži i da ga je zato pobedio svaki put kad su igrali, a poslednji trijumf nad Francuzom, u osmini finala mastersa u Sinsinatiju, značio je svetski rekord!

Naime, Đoković je pobedio Monfisa u svih 19 seniorksih mečeva a 19-0 je najbolji skor u istoriji koji je jedan teniser imao protiv drigog. Do jutros, Novak je ovaj rekord delio sa Rafaelom Nadalom koji protiv Rišara Gaskea ima 18-0.

Treba napomenuti da je Monfis izgubio i dve egzibicije od Đokovića, a 2020. mu je predao meč na ATP Parizu bez igre.

Rekord je pao u Sinsinatiju, a sve je počelo takođe u SAD, na Ju-Es openu 2005. kada je Monfis namučio Novaka više nego ijednom kasnije - Đoković je slavio 3:2.

Jedini trijumf Monfis je ostvario u Torinu 2004. što je bio profesionalni meč, ali fjučers turnir. Novak se toga prisetio uoči meča u Sinsiju.

Sećam se da sam u juniorskim danima igrao protiv njega na nekim turnirima, takođe i na fjučersima. Toga se još uvek dobro sećam. To je jedan od mojih prvih profesionalnih mečeva. Bilo je to u Italiji, igrali smo kasno uveče u balonu na šljaci u jednom od tih klubova. Smešno je, vraćati se u prošlost. Uvek sam se divio njegovom atleticizmu. Mislim da je fenomenalan, za navijače naročito. Očigledno vole da vide nekoga ko se zabavlja, publiku. To je nešto zaista dobro za naš sport.

Bonus video:

00:36

LUKSUZNI GLISER ĐOKOVIĆ NAZVAO PO ĆERKI: Na njemu Novak i porodica imaju SVE ŠTO POŽELE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.