ALKARAS SE MUČIO SA POPULARNIM 'BRKOM': Špancu trebalo skoro 3 sata da izbaci Australijanca!
Karlos Alkaras, Foto: EPA/Eduardo Lima

masters u sinsinatiju

ALKARAS SE MUČIO SA POPULARNIM 'BRKOM': Špancu trebalo skoro 3 sata da izbaci Australijanca!

Svetski broj jedan je slavio posle 2 sta i 47 minuta borbe

Objavljeno: 08:58h

Karlos Alkaras je uz dosta problema prošao u osminu finala mastersa u Sinsinatiju.

Svetski broj jedan je slavio u duelu sa Džordanom Tompsonom posle 2 sata i 47 minuta borbe sa 7:5, 4:6, 6:3.

Španac u prvom setu nije iskoristio nekoliko brejk prilika, pa je 55. igrač sveta prvi njemu oduzeo servis, ali je Karlitos odmah uzvratio. Onda je sâm napravio brejk kod 5:5 pa spasao brejk loptu u poslednjem gemu.

Mnogi su možda tad očekivali lakši posao za Alakarasa u nastavku, alipa pri vođstvu 4:3 propustio još dve brejk lopte naprotiv.

"Brka" Tompson koji sad pak fura bradu je pretio u skoro svakom servis-gemu šampiona Vimbldona i uspeo da povede 5:3. Nije iskoristio svoj servis za posvajanje druge deonice, ali jeste opet brejknuo Španca - 1:1.

U trećem setu je ipak Alkaras bio odličan - odmah je napravio brejk, pa pri vođstvu 4:2 propustio još dve brejk lopte, ali na svoj servis nije dao nijednu šansu Tompsonu. Meč je završio novim brejkom.

Alkaras će u osmini finala igrati sa pobednikom duela Tomi Pol - Ugo Umber. Podsetimo, Amerikanac ga je eliminisao u četvrtfinalu Kanada opena prošlog petka. U 1. kolu Sinsija, Pol je pobedio Miomira Kecmanovića.

Desila su se i dva iznenađenja - Emil Rusuvuori je u vrlo tesnom meču izbacio Andreja Rubljova, dok je Feliks Ože-Alijasim još jednom potvrdio očajnu formu ispadanjem od Adrijana Manarina.

Bonus video:

00:49

Novak sa Jelenom na koncertu Vlade Georgieva u Herceg Novom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.