NOVAK PRIČAO O FINALU VIMBLDONA: "Preboleo sam to za jedan dan"!
Novak Đoković na konferenciji za novinare, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

iskrena izjava

NOVAK PRIČAO O FINALU VIMBLDONA: "Preboleo sam to za jedan dan"!

Srpski teniser prokomentarisao je i žreb za turnir u Sinsinatiju

Objavljeno: 02:20h

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković trenutno je u Sjedinjenim Američkim Državama gde ga očekuje Masters u Sinsinatiju.

Novak je bio odsutan sa turnira u Americi zbog restrikcija koje su vladale zbog koronavirusa za strance koji nisu vakcinisani. Tako, Novak je na konferenciji za medije u Sinsinatiju novinarima govorio o nedavno završenom Vimbldonu i duelu koji je imao protiv Karlosa Alkarasa.

- Ovo nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio, tako da sam to preboleo za jedan dan. Očigledno, morao sam da se odmorim i provedem vreme sa svojom porodicom, i to sam uradio. Ali žao mi je što nisam iskoristio svoju šansu u tom finalu - istakao je Novak i dodao:

Novak Đoković, Masters Sinsinati, Tenis
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

- Bio sam raspoložen i imao sam nekoliko set poena u drugom setu i osećao sam da sam blizu vođstva, a onda, očigledno, neke brejk lopte u petom. Bio je to tesan meč, ali zaslužena pobeda za njega. Igrao je bolje u važnim trenucima, i to sam rekao posle finala. Mislim da je bio zasluženi pobednik i to je to zaista, prilično. Idi dalje.

Novak je odlučio da pripremu za US open počne u Sinsinatiju. On je dva puta osvojio ovaj Masters i to 2018. i 2020. godine, a sada se vratio posle dvogodišnjeg odsustva.

- Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I zaista sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju, i naravno, US Open je nadohvat ruke rekao je on i nastavio:

Novak Đoković, Masters Sinsinati, Tenis
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

- Zaista je neverovatno. Veoma sam zahvalan što je toliko ljudi ovde na treningu, to je neverovatno. Opet, iskusio sam neke turnire širom sveta sa sličnom atmosferom u smislu gužve na terenima za vežbanje.

Prokomentarisao je Novak i žreb za Sinsinati.

- Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođem na najveće događaje u sportu i pokušam da pobedim, pokušam da osvojim titule i pokušam da donesem dobru zabavu publici - zaključio je on.

1 / 3 Foto: EPA/Yoshua Arias

Zanimljivo, pred turnir u Sinsinatiju, Alkaras ima 600 poena više od Novaka. Španac se plasirao u četvrtfinale prošle godine, pa su to bodovi koje brani. Sa druge strane, kako Đoković nije igrao, na raspolaganju ima 1000 bodova. Takođe, Alkaras brani 2.000 poena na US Openu, dok Novak ima na rasplaganju svih 2.000 poena koje može da osvoji.

Shodno tome, ako je Novak "lako preboleo poraz u finalu", verovatno mu neće teško pasti ni vrlo mogući povratak na mesto broja 1 svetskog tenisa.

BONUS VIDEO:

05:00

Novak odgovorio na pitanje koje ga niko nije pitao

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.