ALKARAS PREŽIVEO NEZGODNOG POLJAKA: Imao 5:2 i dve meč lopte, ali morao kroz taj-brejkove!
Karlos Alkaras, Foto: EPA/Eduardo Lima

masters u torontu

ALKARAS PREŽIVEO NEZGODNOG POLJAKA: Imao 5:2 i dve meč lopte, ali morao kroz taj-brejkove!

Treći set je doneo najviše drame kad je obojici popustio servis

Objavljeno: 07:20h

Karlos Alkaras je uspešno preskočio i drugu prepreku na mastersu u Torontu, i to naročito tešku.

Prvi teniser sveta je u osmini finala sa 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) pobedio Huberta Hurkača koji je specijalista za travu i na Vimbldonu je dobrano namučio Novaka Đokovića.

Poljak je, naravno, opasan i na tvrdoj podlozi zbog svog ubitačnog servisa, ali mu to nije jedini kvalitet što je dobro osetio i Alkaras.

Hurkač je u prvom setu odmah na startu napravio brejk pa spasao dve vezane brejk lopte na svoj servis, što je bilo dovoljno za 1:0 u setovima.

Hubert Hurkač
foto: EPA/Eduardo Lima

I na startu druge deonice je napravio brejk i tad su se sigurno ozbilljno zabrinuli u taboru Španca. Međutim, Karlitos je momentalno odgovorio, da bi sredinom seta opet propustio dve vezane brejk lopte. Ipak, u taj-brejku je bio nemilosrdan.

Karlos Alkaras
foto: EPA/Eduardo Lima

Treći set je doneo najviše drame kad je obojici popustio servis. Alkaras je poveo 5:2 i na svoj servis imao dve meč lopte koje nije iskoristio i Hurkač se volšebno izvukao pa sa dva vezana brejka izjednačio!

Opet se otišlo u taj-brejk i opet je tu svetski broj jedan pokazao zavidnu mentalnu snagu jer ponovo nije dopustio nijedan mini-brejk.

Karlos Alkaras
foto: EPA/Eduardo Lima

Alkaras će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Plasman među osam najboljih ostvarili su i Gael Monfis, Janik Siner (predao mu se Endi Mari), Mekenzi MekDonald, Alehandro Davidovič-Fokina (pobedio Kaspera Ruda 7:6, 46, 7:6), Aleks De Minaur i Danil Medvedev.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.