KO VISOKO LETI, NISKO PADA... Karlos Alkaraz bez imalo respekta PRETI Đokoviću
Đoković i Alkaraz, Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

otkud sad ovo?

KO VISOKO LETI, NISKO PADA... Karlos Alkaraz bez imalo respekta PRETI Đokoviću

Mladi Španac puca od samopouzdanja

Objavljeno: 22:07h

Španski teniser Karlos Alkaraz je glavna zvezda u svetu tenisa posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona.

On je osvojio drugi Grend slem u karijeri, obezbedio plasman na Završni turnir i dodatno se učvrstio na prvom mestu na ATP listi.

U pobedničkom intervjuu za El Pais je prokomentarisao i izjavu Tonija Nadala.

Nekadašnji trener Rafe Nadala rekao je da je jedino Novak u stanju sada da zaustavi Alkarasa.

- Teško je igrati na tom visokom nivou tokom godine na svim turnirima, tako da ima mnogo onih koji mogu da me pobede.Imam nezgodan skor sa Ožeom-Alijasimom i još nekim igračima, imam poteškoća jer na kraju svaki protivnik je drugačiji i neki me povređuju više od ostalih. Svaki put kad igram sa Sinerom on podogne nivo na sto odsto i moram i ja. Pobeđivao me je i ka sam njega u velikim bitkama. Tu je i Holger Rune, tako da ima mnogo momaka koji mogu da me nadigraju i pobede. To je tenis- kaže svetski broj jedan.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: EPA/Tolga Akmen

Na pitanje da li će Novak sa 36 godina biti u stanju da mu duže stoji na putu, teniser iz Mursije je rekao da je svestan trenutka u kom se nalazi.

- Znam da će sada svako hteti da me pobedi i to je lepo, ali istovremeno držim Novaka na vidiku. Voleo bih da igram protiv njega još mnogo puta, jer to je neviđen izazov i dalje ga smatram najboljim. Uvek sam mu se divio, gledao sam sate i sate snimaka njegovih mečeva i učio od njega. Nije dovoljno pobediti ga jednom da bi se sve promenilo. Moram to da uradim više puta- rekao je Alkaras.

Često se izdvaja veoma samouverenim izjavama.

- Moramo gledati realno i biti iskreni. Znam koliko sam dobar igrač i ne mislim da je to arogancija, nego prosto samopouzdanje. Znam koliko je protivnicima teško da me pobede i da moraju da igraju dugo tako dobro da bi me savladali. To je moja vrlina. Radi se o samopouzdanju i znam da sam dobar - zaključio je španski teniser.

BONUS VIDEO:

00:42

Novak Đoković probao novi ekstremni sport, mnogi ne bi imali hrabosti

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.