"PRE MEČA SAM MISLIO DA NE MOGU DA GA POBEDIM..." Alkaras iskreno o Đokoviću (VIDEO/FOTO)
Karlos Alkaras i Novak Đoković posle finala Vimbldona, Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

OTVORIO DUŠU

"PRE MEČA SAM MISLIO DA NE MOGU DA GA POBEDIM..." Alkaras iskreno o Đokoviću (VIDEO/FOTO)

Pobediti Novaka na vrhuncu, u ovoj fazi, napraviti istoriju, pobediti ga posle deset godina nepobedivosti na ovom terenu, to je sjajno za mene, kaže Karlos

Objavljeno:

Karlos Alkaras osvojio je Vimbldon pobedom nad Novakom Đokovićem, a na konferenciji za medije upitan je da li ovo znači i smenu generacije.

- Uradio sam ovo za sebe, ne za tenisku generaciju. Bilo je sjajno. Pobediti Novaka na vrhuncu, u ovoj fazi, napraviti istoriju, pobediti ga posle deset godina nepobedivosti na ovom terenu, to je sjajno za mene. Nešto što neću nikad zaboraviti, to je sigurno. Kao što rekoh, lepo je za novu generaciju takođe, tako sam im pokazao da je to moguće i sami da urade - počeo je Alkaras.

Dodao je da je imao teškoće u prvom setu, i objasnio šta se dešavalo posle.

- Bio je težak prvi set, iskreno. Osećao sam da sam igrao dobro, na dobrom nivou. Imao sam šanse za brejk ili sam bio blizu. Nisam uspevao, problem je kad ne koristite prilike protiv legende kao što je Novak. Morate da se mučite. U drugom setu sam znao da će biti šansi, da moram biti koncentrisan. Da moram da ostanem u igri i čekam šansu. Po osvajanju drugog seta, bilo je dobro jer da sam ga izgubio, verovatno ne bih podigao trofej. Možda bih izgubio u tri seta. To mi je dalo dosta samopouzdanja, motivacije da nastavim i mislim da mogu da dobijem Novaka - rekao je Alkaras.

Uporedio je ovaj meč sa onim iz Pariza.

- Totalno sam drugačiji igrač nego tada na Rolan Garosu. Od tog momenta sam sazreo mnogo. Naučio iz toga. Rekao sam pre finala, naučio sam lekcije. Pripremio sam se drugačije mentalno. Mogao sam da se nosim sa pritiskom bolje nego na Garosu. Očigledno je i daje trava drugačija od šljake, ali mi je drago da sam ostao u meču. Nisam pao, nisam posustao. Borio sam se do poslednje lopte. Svaki poen bile su velike razmene. Dug meč, dugi setovi. Mentalna strana mi je pomogla da ostanem tu u pet setova - istakao je Alkaras.

Novak je u svom obraćanju poručio da je Karlos sinteza njega, Nadala i Federera.

- Ludo je da je Novak rekao tako nešto, iskreno. Ipak, smatram sebe kompletnim igračem. Imam dobre udarce, fizičku snagu, mentalnu dovoljno jaku za ove situacije. Ne znam. Verovatno je u pravu, ali ne bih da mislim na to. Misliću da sam ja samo Karlos Alkaras, ali je moguće da imam ponešto sjajno od svakog igrača - nasmejao se Alkaras.

Upitan je i da li se nešto menja posle ovoga u njegovom pogledu na Đokovića.

- Pre meča sam mislio da ne mogu da ga pobedim. Ali posle ovog epskog meča moguće je da ću gledati drugačije, u smislu da ću na drugim turnirima, Grend slemovima, uvek imati na umu ovaj momenat. Misliću da sam spreman za pet setova sa njim, za dobre razmene, setove, duge mečeve i da ću ostati tu fizički i mentalno. Verovatno će sve ovo promeniti moje gledište - zaključio je Alkaras.

Bonus video:

00:14

Novaka prate i na Dojranskom jezeru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.