ĐOKOVIĆ JASAN: Ne želim da pričam o tome...
Novak Đoković, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

PRVI UTISCI

ĐOKOVIĆ JASAN: Ne želim da pričam o tome...

Novak Đoković opširno govorio o porazu u finalu Vimbldona, ali i onome što ga čeka u nastavku karijere

Objavljeno:

Novak Đoković razgovrao je sa novinarima na konferenciji za medije posle poraza u finalu Vimbldona.

On je ostao bez svoje osme titule na londonskoj travi nakon što ga je Karlos Alkaras savladao rezultatom 3:2 posle 283 minuta igre.

Veliku pažnju privuklo je Novakovo razbijanje reketa tokom petog seta, pa je odmah dobio to pitanje.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

- Ne želim da pričam mnogo o tome. Bila je frustracija, jer sam u drugom gemu imao brejk lopte. Teških nekoliko poena, igrao je izuzetno, uspeo je da me brejkuje i to je bilo dovoljno da osvoji peti set. Nije bio dobar trenutak za to - rekao je Nole i dodao:

- Kao što sam rekao, dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Karlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje.

Potom je dobio pitanje da li očekuje da će igrati u još jednim velikim finalnim mečevima.

- Ja se nadam.On će biti na Turu još dugo, ne znam koliko ću ja biti još tu. Igrali smo tek tri meča, prilično blizu. Nadam se da ćemo igrati na US openu, odigrali smo pet setova i nadam se da ćemo više gledati ovakvih mečeva u tenisu.

I pored poraza, Đoković je zadovoljan učinjenim ove sezone.

Novak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkarasfoto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

- Kada se sve sumira naravno da bi trebalo da sam ponosan. Grend slemovi su za mene prioritet. Osvojio sam dva od tri, izgubio sam posle 10 godina na Centralnom terenu. Naravno da dosta boli, tužan sam. Kada budem prespavao koji dan, provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Moglo je bolje danas, bio sam blizu. Neke nekarakteristične greške, to je sport. Imao sam brejk loptu u petom setu, nisam je iskoristio. Nekim pasing šotovima i neverovatnim udarcima mi je oduzeo servis. Kada se sve sumira, ove godine imam dosta razloga za zadovoljstvo i ponos.

U septembru ga čeka povratak na US Open.

- Raduje me povratak u Njujork. Najbolje partije sam beležio na tvrdoj podlozi. I trava mi je postala omiljena podloga. Igrao sam dosta finala u Njujorku, to poslednje sam izgubio od Medvedeva ali sam dobio puno ljubavi od publike tada. Toga se radi sećam i zato mi je drago što ću se vratiti. Osim Dejvis kupa, glavni cilj je Njujork.

Još jednom se dotakao rivala iz finala.

- Ljudi su pričali o prošlosti da je njegova igra ima nekih izostanaka u igri u odnosu na mene, Rafu i Rodžera. On ima sve pomalo od nas. On ima taj mentalitet španskog bika kao što je Rafa imao. Od mene ima bekhend slajs, da se adaptira, to ima kao ja. Rodžer i Rafa imaju svoje snage i slabosti, ali je Karlos kompletan igrač. Adaptira se dobro i to je ključ za uspešnu karijeru na svim podlogama - ispričao je Đoković.

Otkrio je i o čemu je razmišljao pri rezultatu 5:4 u odlučujućem setu dok je sedeo na klupi, a Karlos ranije izašao na teren.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

- Publika ga je nosila tokom celog meča, poslednji gem je bio jak urlik publike kao podrška njemu da završi meč. Osetila se važnost tog gema i za njega i za mene. Bilo je biti ili ne biti. Zavisi, svako je drugačiji, neko u datim trenucima izabere da više provede na stolici, neko manje. On je bio nervozan jer je bio jako blizu pobede, ali nije nervozno odigrao. Svaki prvi servis je pogodio, ja sam odlično riternirao i sve vratio, ali on je odigrao neke... Na 15:15 je odigrao stre volej sa ramom preko, 130 milja su išli servisi... Jendostavno, u tim trenucima, ideš na sve ili ništa, on je to uradio i uspeo je da završi meč. Treba mu samo čestitati jer je hrabro odigrao i nema šta drugo - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.