AZARENKA BRANILA NOVAKA: "Đoković je uvek ZLIKOVAC, a Federer i Nadal su BEZGREŠNI! Neke kritike je sâm tražio..."
Novak Đoković i Viktorija Azarenka, Foto: Profimedia

uvek direktna

AZARENKA BRANILA NOVAKA: "Đoković je uvek ZLIKOVAC, a Federer i Nadal su BEZGREŠNI! Neke kritike je sâm tražio..."

Trebalo bi ga poštovati jer se drži svojih uverenja i ne odstupa od njih, smatra Beloruskinja

Objavljeno: 08:35h

Belorusija je imala dva jaka aduta u ženskom singlu ovogodišnjeg Vimbldona, ali su u nekoliko dana ostala bez šansi za titulu.

U četvrtfinalnom meču koji je prešao u političke okvire, Elina Svitolina je u supertajbrejku eliminisala Viktoriju Azarenku, a u četvrtak je Arina Sabalenka ispustila vođstvo protiv Ons Žabur u polufinalu.

Nije ovaj Vimbldon bio lak ni za Viku ni za Arinu, često su osećale neprijateljstvo publike zbog političke situacije, a možda baš zato bolje razumeju Novaka Đokovića.

Pisali smo već o prijateljstvu Đokovića i Sabalenke koja je za srpskog tenisera nedavno imala samo lepe reči, a sada je tako govorila i Azarenka.

Viktorija Azarenka
foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Azarenka (33) je razgovarala sa novinarom Talksport-a Sajmonom Džordanom u njegovom podkastu i na temu GOAT uporedila je igrače iz "Velike trojke" - Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

- Osećam kao da Đoković ne dobija zasluge. Ne dobija pohvale koje zaslužuje. Mislim, Rodžer, njegova elegancija, njegov neverovatan talenat, mislim da je on najtalentovaniji iz 'velike trojke'. Rafa, on je borac punog srca, a Novak, njegov um, mislim da nisam videla kod bilo kog sportiste - rekla je Azarenka.

Nekadašnja prva teniserka sveta izjavila je da, iako je Đoković sam privukao neke kritike na sebe, trebalo bi ga poštovati jer se drži svojih uverenja i ne odstupa od njih.

- Neke kritike sa kojima se suočava, mislim da on sam sebi donosi, ali morate poštovati da ono u šta veruje, on stoji iza toga, ne odustaje od toga. Mogu da se složim, mogu da se ne složim sa tim, ali njegov um je tako disciplinovan. To je neverovatno. Mislim da on zaista ne dobija dovoljno priznanja i to me čudi - rekla je Beloruskinja.

Novinar je konstatovao da je Đoković uvek bio manje popularan od Federera i Nadala, pa je Srbin činio sve da se što više dopadne javnosti, ali nije uvek išlo.

- Njegova radna etika, disciplinovanost. Vidi se taj uticaj Istočne Evrope. Karakter... Đoković je toliko puta prikazan kao negativac. Postoje dvostruki aršini, dve mere. Tu ga razumem. Morao je mnogo više da se trudi od Federera i Nadala da održi dobar imidž. U mojim očima, i većine ljudi, Rodžer i Rafa su bezgrešni. Svi ih podržavamo. A Novak se uvek penje uzbrdo. Primetila sam, možda grešim, da kad je bio mlađi, želeo je da bude voljeniji, a sada ga više nije briga. Mislim da se nešto promenilo i sada se ljudi više identifikuju sa njim - odgovorila je Azarenka.

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.