DELOVALO JE KAO ZICER, ALI NIJE BILO TAKO: Evo zašto je Novak PAO preko mreže na brejk lopti! (VIDEO)
Novak Đoković pada preko mreže pa se pozdravlja sa Hubertom Hurkačem, Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia, Adam Davy / PA Images / Profimedia, Marc Aspland / News Licensing / Profimedia

jedna u milion

DELOVALO JE KAO ZICER, ALI NIJE BILO TAKO: Evo zašto je Novak PAO preko mreže na brejk lopti! (VIDEO)

Hurkač je imao mnogo sreće, ali i saosećanja za Đokovića

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Novak Đoković i Hubert Hurkač će ovog ponedeljka, ne pre 16 časova, nastaviti svoj duel osmine finala Vimbldona na Centralnom terenu.

Srpski teniser je uspeo da u nedelju veče stekne 2:0 u setovima iako je u oba taj-brejka imao dosta problema, pa i zaostatak, a u prvom spasao tri vezane set lopte.

Ipak, u drugoj deonici je Đoković mogao posao da završi pre taj-brejka jer je imao četiri vezane lopte kod vođstva 4:3. Nije iskoristio tri vezane jer je Poljak odservirao tri asa, ali je Novak na četvrtoj imao zicer. Tako se bar činilo.

Hurkač je izašao na mrežu, a Đoković odigrao pasing šot. Poljak se izvio u stranu i odbrambenim volejom vratio lopticu na Novakovu polovinu, ali je ona dugo putovala i činilo se da predstoji lak smeč Srbina za brejk.

Međutim, usledilo je nešto što je delovalo kao težak kiks Đokovića, a zapravo je bilo drugačije, što se videlo na snimku. Loptica je dobila takav spin da se sama vraćala na Hurkačevu polovinu, pa je Nole pojurio za njom.

Naime, pravila ne dozvoljavaju da se loptica sama (zbog spina ili vetra) vrati na polovinu protivnika i da se to desilo, poen bi pripao Poljaku.

Imao je pravo Novak da reketom pređe preko mreže, ali je morao da vodi računa da ne dodirne mrežu. Pri svemu tome, jureći lopticu koja je bežala od njega, Đoković je izgubio balans i ne samo da je poslao lopticu u aut već je pao preko mreže.

Sve je dobro nasmejalo Hurkača koji je imao mnogo sreće, ali i saosećanja za grend slem rekordera, pa je prišao da ga uteši.

Novak Đoković, Hubert Hurkač
foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.