"ŠTA GOD DA SE DESI, NIKO NE MOŽE DA SE POREDI SA NADALOM!" Vavrinka je ovim rečima RAZBESNEO Đokovićeve navijače
Sten Vavrinka, Foto: EPA/Isabel Infantes

ovo je bolelo

"ŠTA GOD DA SE DESI, NIKO NE MOŽE DA SE POREDI SA NADALOM!" Vavrinka je ovim rečima RAZBESNEO Đokovićeve navijače

Sten Vavrinka je uvek bio otvoren u izjavama, pa i na debatu najboljeg svih vremena

Objavljeno:

Novak Đoković ovog petka ne pre 18 časova igra meč 3. kola Vimbldona protiv starog znanca - Stena Vavrinke.

Švajcarac ima 38 godina, trenutno je tek 88. igrač sveta, ali je uvek bio jedan od najvećih Noletovih rivala, izuzev Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

U prethodne dve runde je izbacio Emila Rusuvuorija (3:0) i 29. nosioca Tomasa Ečeveriju (3:1), što je poziv na oprez, mada je za to dovoljno Vavrinkino ime i istorija mečeva sa Đokovićem.

Zajedno su osvojili 26 grend slemova (Novak 23, Sten 3), a u međusobnim duelima je prednost takođe prilično izražena (20-6), ali je među tih šest poraza Nole pretrpeo nekoliko bolnih.

Sten Vavrinka
foto: EPA/Neil Hall

Jedan u četvrtfinalu Australijan opena, jedan u finalu Rolan Garosa, jedan u finalu Ju-Es opena, a jedan u osmini finala poslednjeg grend slema sezone.

Ono što je posebno zanimljivo, nijednom se Đoković i Vavrinka u prethodnih 26 mečeva nisu sastajali na travi, pa će ovo biti prvi put!

Sten (ranije Stanislas) Vavrinka je uvek bio otvoren u izjavama, pa i na debatu najboljeg svih vremena. Đokovićeve navijače je naljutio rečima nedugo posle Nadalovog osvajanja Australijan opena 2022. čime je poveo u grend slem trci:

- Šta god da se desi, druge igrače ne možemo da poredimo sa Nadalom. Rafa je bio van terena četiri, pet ili šest meseci svake druge godine… Bez obzira na to koliko su ozbiljne njegove povrede bile, on se uvek vraćao. On je neverovatan šampion. Sada ima 21 grend slem titulu, videćemo hoće li Novak i ostali imati više - rekao je tad Vavrinka.

Đoković - Nadal Vimbldon 2018, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA/Nic Bothma

Vreme jeste izmenilo stanje i aprila ove godine u Banjaluci, Sten je "promenio ploču".

- Uvek zavisi šta gledate. Ako gleda te rezultate i sve parametre, mislim da će Novak završiti kao najbolji svih vremena - rekao je 'Stan the Man'.

Posle prvog kola Vimbldona, Vavrinka je rekao da je Đoković bez sumnje najbolji u ovom trenutku, ali nije želeo da dâ konačan sud na pitanje Đoković, Nadal ili Federer?

- Moram malo da razmislim, ali naravno, ako uzmete ta tri igrača i izmiksujete ih zajedno, dobićete najboljeg igrača koji je ikada igrao ovu igru. Oni sami su već oborili sve rekorde i osvojili sve i na vrhu su više od 15 godina., tako da su naravno daleko ispred svih - dodao je osvajač tri grend slem titule, Dejvis kupa i OI u dublu sa Federerom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.