OVAKVE STVARI NIKO NIJE OČEKIVAO: Igrači testirali travu, Novak nije zadovoljan, nema nastavka meča! (FOTO)
Novak Đoković i Pedro Kaćin u razgovoru sa organizatorima Vimbldona, Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

PROBLEMI

OVAKVE STVARI NIKO NIJE OČEKIVAO: Igrači testirali travu, Novak nije zadovoljan, nema nastavka meča! (FOTO)

Teniserima ne odgovaraju uslovi za igru

Objavljeno: 16:54h

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković krenuo je u svoj pohod na novu titulu na Vimbldonu, kojom bi se još više učvrstio na vrhu večne liste po broju osvojenih Grend slemova ispred Rafaela Nadala.

Ipak, na samom kraju prvog seta došlo je do velikih problema pošto je počela da pada kiša, a teren je ostao nakvašen. Uprkos slabim padavinama odigrano je još par poena, posle čega je usledila pauza kako bi se navukla prostirka i razvukao krov na Centralnom terenu.

Kada se to dogodilo, očekivalo se da se meč vrlo brzo nastavi, ali usledila je i pomalo komična situacija. Ventilacija nije uspešno "osušila" teren, pa je pritisak na različitim delovima terena bio potpuno neujednačen.

Šetali su teniseri sa organizatorima po terenu, konstantno ispitivali situaciju i pokušavali da dođu do kompromisa kada je reč o nastavku meča.

Novak Đoković
foto: EPA/Neil Hall

I Novak i Pedro su se konstantno saginjali kako bi opipali podlogu, povlačili su noge po travi, ali je bilo jasno da im se uslovi baš i ne dopadaju, tako da su organizatori uspeli da naprave pravu brljotinu već prvog dana turnira.

Nije poznato kada bi meč mogao da se nastavi, a glavni arbitar je istakao da će se meč nastaviti onog momenta kada za to budu stečeni uslovi.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.