MENJAJU PRAVILA ZBOG NADALA? Rafi je, realno, bitno samo zbog Novaka...
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

traži se način

MENJAJU PRAVILA ZBOG NADALA? Rafi je, realno, bitno samo zbog Novaka...

"Treba gledati kako pomoći igračima, a ne postavljati im prepreke"

Objavljeno:

Rafael Nadal je prošle nedelje ispao iz prvih 100 na ATP listi usled gubitka 2.000 poena sa Rolan Garosa na kom nije mogao da brani titulu zbog povrede, a koja će ga odvojiti od terena bar do kraja sezone.

S obzirom da uz to Španac nije igrao u poslednja dva Dejvis kupa, a neće moći ni ove godine, ne ispunjava uslov za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Nadal je već osvojio olimpijsko zlato i u singlu i u dublu, a ima i pet trofeja Dejvis kupa (njegove retke prednosti u odnosu na Novaka Đokovića), ali želi da igra na najvećoj sportskoj smotri, na kojoj mu je uvek čast da predstavlja Španiju, kako je često isticao.

A možda i da pokuša da spreči Đokovića da se domogne dugo sanjanog zlata, mada će se opet igrati na Novakovoj omiljenoj podlozi - tvrdoj. Sve naravno, pod uslovom da Rafa tada bude zdrav i spreman, ali i da se trenutna pravila promene.

Rafael Nadal
foto: EPA/Joel Carrett

Predsednik nemačkog teniskog saveza i kandidat za predsednika Međunarodne teniske federacije (ITF) Ditlof fon Arnim smatra da je potrebno da se pravila promene zbog Nadala i apelovao je na Međunarodni olimpijski komitet da to učino.

- To su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i stvaramo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu olakšamo, moramo promeniti pravila. Nisam u Olimpijskom odboru, ali treba razgovarati o tome - rekao je Fon Arnim i dodao:

- Ako postoji mogućnost, uradio bih to, dodao bih i da igrači dobiju bodove s Olimpijskih igara. Treba gledati kako im pomoći, a ne postavljati im prepreke. Neka igraju, mi treba da im budemo podrška.

Bonus video:

01:44

NOVAKU OSTALO JOŠ 4 GODINE?! Stručnjaci za Kurir TV šokirali: Đoković sigurno ne igra na US Openu ALI ĆE IGRATI DUŽE OD NADALA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.