LEGENDARNI KONORS OPLEO PO ALKARASU: Posle 2 seta sa Novakom ga hvataju grčevi? Neprihvatljivo!
Karlos Alkaras, Foto: EPA/YOAN VALAT

SJAJNE REČI

LEGENDARNI KONORS OPLEO PO ALKARASU: Posle 2 seta sa Novakom ga hvataju grčevi? Neprihvatljivo!

Amerikanac je istakao na koji način srpski teniser može da se dodatno distancira od Rodžera Federera i Rafaela Nadala

Objavljeno: 11:44h

Nekadašnji prvi reket sveta Džimi Konors smatra da Novak Đoković ima jedinstvenu priliku da se etablira kao najveći svih vremena.

Na putu do treće titule Rolan Garosa, Novak je kao najveći izazov imao Karlosa Alkarasa u polufinalu, ali je Španac kod 1:1 u setovima počeo da trpi grčeve celog tela,. Kritike na Karlitov račun je uputio i legendarni Džimbo tokom svog podkesta.

- Neprihvatljivo je da nekoga hvataju grčevi već posle dva seta. Ne znam da li je odgovornost na njegovom stručnom štabu ili je on bio previše nervozan. Tačno je da Novak stavlja protivnike pod veliki pritisak, ali morate da budete spremni za pet setova protiv njega, pogotovo na Frenč openu. Novak je u odličnoj formi. Iako se od Alkarasa mnogo očekivalo u Parizu, jer ima 20 godina i već je osvojio jedan gren slem, Đokoviću nije padalo ni na kraj pameti da se preda unapred.

Karlos Alkaras, Karlos Alkaraz
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Konors je nizom pitanja u svom podkastu "Advantage Connors" istakao na koji način može da se dodatno distancira od Rodžera Federera i Rafaela Nadala u borbi za epitetom najboljeg svih vremena.

Srpski teniser je nedavno u Parizu postao prvi kojem je uspelo da osvoji 23. grend slem titulu, a prema mišljenju Amerikanca tu nije kraj.

- Novak neće stati. On je imao i još uvek ima priliku da se odvoji od Federera i Nadala. Sada ima 23 (Grend slem titule), koliko još može da osvoji? Trideset? Koliko još može da igra? Ima 36 godina, može još tri ili četiri godine i šta može da izvuče iz toga - rekao je Konors.

Novak Đoković
foto: EPA/Mohammed Badra

Potom je istakao da će Đokoviću iskustvo u finalima poput onog na Rolan Garosu pomoći da nastavi u svom pohodu i naročito istakao njegovu mentalnu snagu posle svega što je prošao prošle godine kada mu nije bilo dozvoljeno da igra u SAD i Australiji.

Ove godine to neće biti slučaj, pa ćemo Đokovića gledati na US Openu, dok je Australijan open već osvojio. Pre toga, na redu je Vimbldon gde Đoković brani titulu osvojenu prošle godine.

Treći Grend slem u sezoni je na programu od trećeg do 16. jula.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.