LJUDSKA GROMADA: Đoković pokazao NEVEROVATNU skromnost, ovo može samo Novak!
Novak Đoković, Foto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

BRAVO!

LJUDSKA GROMADA: Đoković pokazao NEVEROVATNU skromnost, ovo može samo Novak!

Najbolji teniser u istoriji nije krio oduševljenje nakon osvajanja pariskog Grend slema po treći put

Objavljeno:

Novak Đoković održao je konferenciju za medije posle osvajanja Rolan Garosa i rekordnog 23. Grend slema u karijeri.

Srbni je u finalu pobedio Kaspera Ruda rezultatom 3:0.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nole je priznao da je ovo jedna od najvećih pobeda u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

- Jedan od najvećih uspeha, naravno. Poseban meč danas. Fokus, namere, priprema za ovaj meč, na najbolji mogući način sam morao da odradim. Nisam mogao da ga tretiram kao drugi meč. Lagao bih kad bih rekao da nisam razmišljao i cilju, falio mi je samo jedan meč. Moj tim je napravio dobar balon oko mene, ostao sam u sadašnjosti, igrao onako kako sam želeo. Kada sam video da forhend ide u aut, osetio sam olakšanje.

Posle nove titule mnogi smatraju Đokovića za najboljeg u istoriji tenisa, a on ima skroman stav o svemu tome, te je još jednom pokazao da je veliki čovek.

Novak Đoković, Rolan Garos, Tenis
foto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia Slično

- Ne želim da kažem da sam ja najveći, jer bi to bilo nepoštovanje prema velikim šampionima u raznim erama. Svaki šampion je ostavio zaveštanje u svojoj generaciji i napravio put za svakog od nas. Takve diskusije ostavljam drugima - rekao je Nole, a potom i dodao sledeće:

- Imam samopouzdanje, znam za šta sam sposoban i onda je trofej pokazao da sam igrao kvalitetno. Grend slemovi su moj prioritet. Da mi je neko rekao da ću osvojiti dva Grend slema, potpisao bih odmah.

Za rivale je imao jasnu poruku.

- Želim da osećaju pritisak kada igraju protiv mene u pet setova. Tako nešto je dobro. Kada se sve završi, onda je osećaj sjajan, posebno sa trofejom. Osećam se ponosno, što sam delio ovo sa porodicom, decom, roditeljima, svima koji su me podržali na ovom putu. Ovaj put nije gotov. Zašto da razmišljam o penziji ako osvajam Grend slemove. Gledam ka Vimbldonu.

Novak i Kasper
Novak i Kasperfoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Svestan je šta je sve uspeo da napravi u proteklih deceniju i po.

- Rekao bih da sam imao dobrih 12 godina, uspeo sam da vodim brigu o svom telu, pokazivao sam najbolje partije na Grend slemovima koji su najvažniji. Ljudi pričaju o GS ili nedeljama na prvom mestu, uspeo sam da oborim rekorde u oba slučaja. Znam da to nije garantovano ili nešto što će se dogoditi zato što si uspeo jednom. Svestan sam da iako ne volim da mislim o godinama, smatram da su godine broj. Obraćam pažnju na neke druge stvari, na koje nisam pre 5-10 godina, posebno kad je oporavak u pitanju.

On je otkrio i zbog čega nije trenirao u subotu.

1 / 11 Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

- U subotu nisam trenirao, samo jednom sam trenirao u danu između mečeva i to u Melburnu. Tada sam imao razlog zbog čega to radim. Imao sam povredu, trebalo je da se oporavim. Ovde nije bilo većih povreda, već sam bio iscrpljen, trebalo mi je da se oporavim. Pričao sam sa svojim timom o prioritetima. To je bio oporavak. Neke posebne vežbe, da zadržim tonus mišića, neću za dan da zaboravim da udaram lopticu... To je dalo rezultat. Imao sam roditeljske dužnosti u subotu, šetao sam šumom, volim prirodu, gledao sam finale Lige šampiona. Lepo sam se naspavao. Imao svoju rutinu i pripremio se za meč. Sada je vreme za proslavu i zabavu. Relaksacija, vreme sa porodicom. Nemam mnogo vremena pošto je sezona na travi, Vimbldon, iza ćoška. Idem u London uskoro da probam da osvojim još jedan Grend slem - zaključio je Nole.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.