RADIKALNA PROMENA NA DAN FINALA ROLAN GAROSA: Kako će ovo da utiče na Đokovića?
Novak Đoković, Foto: MAYA VIDON-WHITE / UPI / Profimedia

sve se menja

RADIKALNA PROMENA NA DAN FINALA ROLAN GAROSA: Kako će ovo da utiče na Đokovića?

Deluje da ide na ruku Novaku...

Objavljeno: 08:50h

Stigao je dan velikog finala Rolan Garosa u muškom singlu i sve je spremno za ispisivanje nove stranice istorije tenisa - ili će Kasper Rud po prvi put osvojiti gredn slem titulu, ili će Novak Đoković to učiniti po rekordni 23. put i tako posedovati i najjači argument u priči o najboljem svih vremena.

Sve je spremno, sem - vremenskih uslova. Organizatori Frenč opena su ove sezone imali neviđenu sreću jer im kiša nijednom nije pretila pa nije bilo potrebe za prekidanjem i odlaganjem mečeva, kao ni za korišćenjem pokretnog krova instaliranog na stadionu "Filip Šatrije".

Rolan Garos, Stadion Filip Šatrije
foto: Epa/ Yoan Valat

Ali, za dana najvećeg meča je najavljen pljusak i čak oluja baš u vreme početka duela Đokovića i Ruda, oko 14.45. A i sami oblaci to nagoveštavaju...

Nema sumnje da bi srpski i norveški teniser samo sačekali da se krov postavi ili to bude učinjeno i pre njihovog izlaska na teren ako kiša već bude padala, ali kako bi to uticalo na njihovu igru?

Kasper Rud, Novak Đoković
foto: EPA/FABIO FRUSTACI

Đoković ima mnogo više iskustva da se prilagodi promeni uslova, a i poznato je da mu dvoranski uslovi još više odgovaraju.

Sa druge strane, Kasper Rud je svih 10 titula osvojio igrajući na otvorenom, od čega devet na šljaci. Sa Novakom je u zatvorenom igrao prošlosezonski meč za titulu ATP finala u Torinu i izgubio 5:7, 3:6.

Bonus video:

00:11

Francuskinja navija za Novaka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.