"U GLAVI FRANCUSKINJA, U SRCU SRPKINJA": Evo odakle je Kristina Mladenović i zašto je odabrala drugu zastavu
Kristina Mladenović sa bratom, Foto: kristinamladenovic93/Instagram

ovo sigurno niste znali!

"U GLAVI FRANCUSKINJA, U SRCU SRPKINJA": Evo odakle je Kristina Mladenović i zašto je odabrala drugu zastavu

Mladenovićeva se našla u centru pažnje srpskih navijača

Objavljeno: 08:34h

Francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović je oduševila naše navijače i još jednom pokazala koliko poštuje svoje korene.

Nažalost, ona je ispala je u prvom kolu Rolan Garosa od Kajle Dej iz Sjedinjenih Američkih Država, ali ostaje joj šansa u dublu.

Jedan detalj je posebno privukao pažnju naše javnosti. Naime, Kristina je imala specijane patike, na jednoj je naslikana Ajfelova kula sa francuskom trobojkom, a na drugoj je uz zastavu Srbije, naslikan je i Hram Svetog Save.

Teniserka je uvek isticala svoje poreklo, a njena sportska porodica podstakla ju je da se potpuno posveti tenisu.

Kristina Mladenovic rođena je i odrasla u Francuskoj, u sportskoj porodici koja je tokom rata emigrirala iz Srbije.

Njena majka Dženita Mladenovic rođena je u Prijepolju u Srbiji i profesionalno se bavila odbojkom, dok je njen otac Dragan bio rukometaš u bivšoj Jugoslaviji.

Tenisom se bavi profesionalno od svoje 16 godine, a ima mlađeg brata Luku koji je je takođe sportista, trenira tenis i fudbal, a uvek je sestrina desna ruka na velikim, sportskim takmičenjima.

Ova lepotica svoj privatni život jako dobro skriva, to dokazuje i njena prva "javna" ljubavna veza o kojoj gotovo niko ništa nije znao. Bila je u vezi s austrijskim teniserom Dominikom Timom. Par je u vezu ušao 2017, ali nakon dve i po godine odlučili su da raskinu.

Kristina je bila devojka slavnog tenisera Tima, zajedno su išli na sportske događaje te podržavali jedno drugo na takmičenjima. Međutim, veza je navodno pukla zbog njihove posvećenosti sportskim karijerama, bili su više odvojeni nego zajedno pa su odlučili da više tako ne mogu da funkcionišu.

Ona je jednom prilikom izjavila da je ponosna na svoje poreklo te je ispričala da su je iz Srbije zvali da igra za njihovu tenisku reprezentaciju. Međutim, Mladenovic je priznala da nikada ne bi igrala za Srbiju.

- U Francuskoj sam rođena i nikad nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata se vrlo brzo stopio kao Francuz. U glavi sam Francuskinja, a u srcu Srpkinja - rekla je teniserka za jedan teniski portal 2017. godine.

Kristina je najviši plasman dostigla 2017. godine kada je bila 10. na svetu, dok je u dublu bila najbalja među teniserkama.

(Espreso/b92život)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.