SJAJNI LAJOVIĆ POSLE PREOKRETA SRUŠIO KECMANOVIĆA! Ludi srpski derbi vredan finala i Top 50
Dušan Lajović, Foto: Starsport©

svaka čast!

SJAJNI LAJOVIĆ POSLE PREOKRETA SRUŠIO KECMANOVIĆA! Ludi srpski derbi vredan finala i Top 50

U finalu ga čeka Rubljov

Objavljeno: 19:13h

Srpski teniser Dušan Lajović se plasirao u finale Srpska opena, pošto je posle velike borbe u polufinalu savladao zemljaka Miomira Kecmanovića sa 4:6, 7:6, 6:4.

Posle skoro tri sata igre, preokreta, drame i neizvesnosti, Lajović je srpski derbi rešio u svoju korist, a ova pobeda će mu doneti povratak u Top 50!

On je prethodnog dana ostvario pobedu karijere kada je sa turnira izbacio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

U prvom setu smo gledali izjednačenu borbu, a Lajović je prvi poklekao na servisu.

Međutim, već u narednom uspeva da vrati brejk. Deveti gem je doneo dosta drame, a 33. teniser sveta stiže do novog brejka koji potom potvrđuje za 6:4.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanovićfoto: Starsport©

U drugom setu su obojica srpskih igrača izgubili po dva gema na svoj servis, Kecmanović je servirao za pobedu, ali poklekao je u ključnim momentima, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Stariji Srbin je poveo sa 4:0, ali uspeva Miomir da prioreti i unese novu dramu. Ipak, uspeva Dušan da sačuva smirenost i izjednači u setovima.

Pljuštali su brejkovi i u odlučujućem setu, ali Lajović uspeva da napravi jedan više, sačuva smirenost i plasira se u zasluženo finale gde ga čeka Rus Andrej Rubljov.

Zahvaljujući plasmanu u finale, Lajović je napredovao 24 mesta na ATP listi. Ukoliko sutra izgubi od Rubljova od ponedeljka će biti 46. igrač sveta, a u slučaju pobede probio bi se na 40. poziciju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.