HIT - BAKA ANĐA (90) ČEKA NOVAKA U BANJALUCI I PLETE MU POSEBNE ČARAPE: Posle svakog meča, suze mi krenu iz očiju!
Novak Đoković, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

da gaze oboje do stotke

HIT - BAKA ANĐA (90) ČEKA NOVAKA U BANJALUCI I PLETE MU POSEBNE ČARAPE: Posle svakog meča, suze mi krenu iz očiju!

Ako priča dođe do najboljeg tenisera sveta, ne sumnjamo da će on naći način da joj ispuni veliku želju

Objavljeno:

Pošto se renoviraju tereni TC Novak kako bi porodica Đoković pokušala da dobiju licencu i podigne turnir na kategoriju ATP 500, Serbia open se iz Beograda preselio u Banja Luku i poneo naziv Srpska open.

Novak Đoković će tamo nastupiti dok većina elitnih igrača bude u Barseloni, od 17. do 23 aprila, a sa sobom je privukao dosta jakih imena poput Rubljova, Vavrinke, Fonjinija, Monfisa, Gaskea...

Logično, u prestonici Republike Srpske jedva čekaju dolazak svetskog broja jedan, ali niko kao jedna gospođa. Baka Anđa Novak (stvarno se tako preziva) sprema Đokoviću posebno iznenađenje.

Novaka Đokovića pratim godinama, gledam njegove mečeve i danju i noću. Nema termina koji mi ne dogovara. Odlučila sam da za njega opletem čarape od ovčije vune. Kada ih obuje, za njega neće biti zime. Brine me samo, na koji način da mu uručim čarape. Valjda će mi neko u tome pomoći - kazala je baka Anđa (90) za Srpskainfo i dodala.

– Svojim gorštačkim rukama, odrasla u tegobnim vremenima i vučarnim krajevima, sa mnogo ljubavi pletem čarape. Takve nosim od djetinjstva i zato gazim do stote. To želim i Novaku, ali da igra do stote.

Novak Đoković
foto: EPA/YOSHUA ARIAS

Volela bi, kaže, da bude na tribinama, bar na jednom Đokovićevom meču u Banjaluci, ali sumnja da će joj se ta želja ispuniti.

Imam dobre ukućane, sina Zorana, snahu Milku, unuke Dejanu i Anju, ali oni ne vjeruju da ja mogu vidjeti Novaka i otići na turnir. Kažu, pusti bako svoje snove, ne možeš ti to postići. Ipak, ne odustajem, moji priglavci će naći put do moga dragog Novaka koji je srpski ponos u cijelom svijetu. Ne gubim nadu ni da ću otići na turnir. Poslije svakog njegovog meča, suze mi krenu iz očiju, ili zbog tuge, ako izgubi a još više zbog sreće, kada pobijedi – priča Anđa Novak iz Gradiške.

Veličinu Novakovog stopala, kaže, kazale su joj unuke.

One su pročitale da nosi broj 44.5. E, upravo tolike čarape i priglavke mu pletem. Već sam pri kraju - priča baka Anđa.

Ako priča dođe do najboljeg tenisera sveta, ne sumnjamo da će on naći način da joj ispuni veliku želju.

Bonus video:

00:04

Đoković gleda Partizan u Monaku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.