"KO ZNA ZAŠTO JE TO DOBRO..." Novak otkrio koji turnir mu je bio prekretnica posle teškog perioda (FOTO)
Novak Đoković na jednom od treninga u Monte Karlu, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

OTVORIO DUŠU

"KO ZNA ZAŠTO JE TO DOBRO..." Novak otkrio koji turnir mu je bio prekretnica posle teškog perioda (FOTO)

Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno: 12:36h

Najbolj teniser sveta Novak Đoković u utorak počinje pohod na treću titulu na Mastersu u Monte Karlu.

Srbin je istakao prošlogodišnji Vimbldon kao jednu od najvažnijih titula u karijeri posle tubulentnih prvih šest meseci 2022. godine.

1 / 14 Foto: Profimedia

Kasnije je osvojio 10. Australijan open, izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slemova i vratio se na prvo mesto ATP karavana.

- Od Vimbldona prošle godine sam pronašao i sebe na terenu i tu igru i neki kontinuitet. Vimbldonska titula prošle godine je možda i jedna od najvažnijih u mojoj karijeri. S obzirom na situacije, okolnosti koje sam doživeo pre toga početkom godine. Nakon toga nisam putovao u Ameriku, ali sam krenuo sa izvanrednim partijama u Tel Avivu, Kazahstanu, Parizu, Torinu i početak godine izuzetno dobar u Australiji, ta istorijska titula. Odskočna daska je Australija koja je uvek bila za mene najbolji mogući početak godine - rekao je Đoković za "Sport klub".

1 / 30 Foto: EPA/FAZRY ISMAIL

Posle dve titule u Australiji, nije igrao ove godine, pre svega zbog zabrane ulaska u Sjedinjenim Američkim Državama u Indijan Velsu i Majamiju.

- Nisam otišao opet u Ameriku, ali ko zna zašto je to dobro. Imao sam malo više vremena da se uigravam, treniram na ovoj podlozi koja je veoma zahtevna. Nisam imao u poslednjih nekoliko godina dobre početke sezone na šljaci. Ovo je obično prvi turnir koji se igra, odmah "hiljadarka" dosta snažan turnir. Čovek od početka mora biti skoncentrisan da izađe na teren sa ogromnim intenzitetom što nije uvek lako jer se igra na potpuno drugačijoj podlozi u odnosu na prethodnih sedam, osam, devet meseci. Nadam se boljem početku nego prethodne tri.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport

Umirio je navijače koji su se zabrinuli zbog njegove bandažirane ruke u danima pred početak turnira u Kneževini.

- Sve je ok sa rukom. Uvek postoje neke minorne stvari tokom dana se dešavaju. To je na nivou profesionalnog sporta nešto što je potpuno očekivano.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Praktično je domaći teniser u Monte Karlu pošto godinama živi u ovom mestu, a ooči takmičenja, skoro svaki intervju mu je na francuskom.

- Lepo je imati priliku da vežbaš različite jezike. Jezici su me uvek privlačili. Mislim da je jako bitno da čovek pokuša bar da nauči neke fraze jezika zemlje u kojoj se nalaziš jer na taj način se približavaš, da se tako izrazim, ljubima i kulturi i onda sam njihov odnos prema tebi, pogotovo ako je u pitanju profesionalni sport u moj slučaju, odnos je bolji, veća podrška i naravno bolja energija.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Za razliku od njega, nema mnogo tenisera koji razmišljaju tako i praktikuju toliko strane jezike.

- Rade kako ne, Medvedev je Rus, a priča savršen francuski. Živi ovde koliko i ja, a bolje od mene priča francuski. Moram da napredujem - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:22

Đoković na meču Zvezda - Valensija

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.