OVAKO PRE NIJE BILO: "Rafa je postao RANJIV, a Novak jedini ima auru NEPOBEDIVOSTI!"
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

načet je?

OVAKO PRE NIJE BILO: "Rafa je postao RANJIV, a Novak jedini ima auru NEPOBEDIVOSTI!"

Američki trener vidi slabosti kod svih u top 10

Objavljeno:

Novak Đoković je izraziti favorit na predstojećem mastersu u Monte Karlu, turniru koji je osvajao 2013. i 2015. godine.

U odsustvu jedanaestostrukog prvaka Rafaela Nadala, ali i drugog tenisera sveta Karlosa Alkarasa, Srbin ima lepu priliku da trofejom započne sezonu na šljaci i učvrsti se na prvom mestu ATP liste. Sve, naravno, u službi primaranog cilja - osvajanja Rolan Garosa.

Đoković je sa sinom Stefanom prisustvovao velikoj pobedi košarkaša Partizana nad Monakom, a zatim su se zajedno zabavili na treningu pred turnir u Novakovom zvaničnom mestu prebivališta.

Tenis, Novak Đoković, ATP Dubai
foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Prvi reket sveta je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Nakašima – Mekdonald. Mekenzi Mekdonald je slavio u Melburnu protiv povređenog Nadala.

Bred Stajn, trener drugog Amerikanca koji je u značajnom usponu ove godine, Tomija Pola, milsi da je Novak prvi favorit za osvajanje Monte Karla.

- Rafa je, kao što smo rekli, malo u nedoumici gde će ići. Svakako je ranjiviji u poslednjih šest ili osam meseci. Mislim da je izgubio pet mečeva od Amerikanaca u nizu, možda četiri, nisam siguran. Dakle, kod njega je prisutna ranjivost, koja ranije nije postojala - smatra Stajn.

Rafael Nadal
foto: EPA/JAMES ROSS

Stajn ipak napominje da je svako od članova Top 10 na ATP listi – ranjiv.

- Novak još uvek ima tu auru nepobedivosti. Mislim da svi ostali koji su u žrebu, koliko god da su dobri, Medvedev, Alkaras, Siner, svako od tih imena iz Top 10, ne samo Amerikanci, osećam da je ranjiv - dodao je on.

Bonus video:

00:04

Đoković gleda Partizan u Monaku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.