NOVI ŠOK: I Alkaras preskače Monte Karlo - Đokoviću ostaje BROJ 1, a ima i OTVOREN PUT do trofeja!
Karlos Alkaras, Foto: EPA/Yoan Valat

sklanjaju se

NOVI ŠOK: I Alkaras preskače Monte Karlo - Đokoviću ostaje BROJ 1, a ima i OTVOREN PUT do trofeja!

Ni mlađi Španac nije dovoljno spreman zbog povrede pa ne želi da rizikuje pogoršanje iste pred Frenč open

Objavljeno: 12:58h

Manje od 15 minuta nakon što je Rafael Nadal saopštio da neće učestvovati na ovosezonskom mastersu u Monte Karlu, stigao je još jedan šok za organizatore.

Drugi teniser sveta i uz Novaka Đokovića jedan od glavnih Rafinih protivkadnidata na Rolan Garosu, Karlos Akaras, objavio je da će i on preskočiti turnir u Kneževini.

Ni mlađi Španac nije dovoljno spreman zbog povrede pa ne želi da rizikuje pogoršanje iste pred Frenč open.

- Posle dva meseca u inostranstvu, srećan sam što se vraćam kući, ali tužan jer sam poslednji meč u Majamiju završio sa fizičkom nelagodnošću. Posle današnje posete mom doktoru u Mursiji i nakon procene, neću moći da idem u Monte Karlo da počnem turneju na šljaci. Imam posttraumatski artritis u levoj ruci i nelagodnost u mišićima u kičmi kojima je potreban odmor da bih se izborio sa svime što dolazi - napisao je Alkaras na društvenim mrežama.

Karlito Alkaras je ove sezone već propustio Australijan open zbog povrede, pa se vratio osvajanjem Buenos Airesa, da bi u Rio de Žaneiru došao do finala gde je zadobio novu, lakšu povredu.

Brzo se oporavio pa na impresivan način osvojio masters u Indijan Velsu i tako se vratio na mesto broj jedan na ATP listi. Međutim, isto je ubrzo ponovo morao da prepusti Đokoviću pošto nije odbranio titulu na Majami openu (u polufinalu ga u spektakularnom meču zaustavio Janik Siner sa 2:1).

Novak je sad postao izraziti favorit za titulu, ali i da duže sačuva broj 1.

Titulu u Monte Karlu brani Stefanos Cicipas koji je osvojio poslednja dva turnira, a rekorder je Rafa Nadal sa 11 trofeja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.