ĐOKOVIĆ SKINUT SA TRONA, ALI PREDVIDEO JE BRZ POVRATAK: Sledi klackalica na vrhu, a Nadal van top 10!
Nije se nasekirao: Novak Đoković, Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

atp lista

ĐOKOVIĆ SKINUT SA TRONA, ALI PREDVIDEO JE BRZ POVRATAK: Sledi klackalica na vrhu, a Nadal van top 10!

Alkaras sada mora da ponovi podvig iz Indijan Velsa u Majamiju kako bi ostao broj 1

Objavljeno: 07:49h

Promena na vrhu na najnovijoj ATP listi. Novak Đoković više nije svetski broj jedan, Karlos Alkaras se vratio na to mesto na jedini način na koji je mogao - osvajanjem titule na mastersu u Indijan Velsu.

Španac ima 7,420 poena na vrhu, a Novak 7,160.

Međutim, srpski teniser bi mogao uskoro da se vrati na tron, kako je i predvideo, pošto ne predstojećem Majami openu ne brani poene jer zbog zabrane ulaska u SAD nije igrao tamo ni prošle godine, a Alkaras je turnir tad osvojio pa brani svih 1.000 poena.

Karlos Alkaras
foto: EPA/John G. Mabanglo

Za ostanak na tronu, biće mu potrebno da odbrani titulu. Evo kako je Nole predvideo klackalicu na vrhu:

- Mislim da je ovo najmanji broj bodova koje imam kao broj jedan. Nije to samo zbog činjenice da nisam igrao na par grend slemova i svega što se dešavalo prošle godine, već i zbog drugih igrača. Neki su propustili zbog povreda, neki nisu imali konzistentnost. Opet, sve to čini ovaj uspeh još većim. Ponosan sam, to je sve što mogu da kažem. Radim koliko i drugi. Posvećen sam sportu. Trudim se. Mnogo je izazova koji donosi mlađa generacija. Alkaras je tu, verovatno jedan od vođa naredne generacije. Rune. Onda imate Cicipasa. Oni igraju na visokom nivou stalno. Igraju mnogo turnira, nedelja. Ja ne igram toliko, ne planiram da igram toliko koliko i oni. Pretpostavljam da će na kraju opet uzeti broj jedan, onda ću ga ja vratiti, pa oni ponovo uzeti i tako u krug - istakao je Novak prvog marta.

Na listi slede Stefanos Cicipas i Kasper Rud koji zauzimaju treću i četvrtu poziciju, Danil Mevedev je sa šestog skočio na peto mestoa onda redom Feliks Ože-Alijasim je napredovao za četiri mesta, do šeste pozicije.

Top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Halker Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

ATP lista
foto: Printscreen/atptour.com

Rafael Nadal je i dalje van top 10, nalazi se na 13. mestu jer dugo nije igrao zbog povrede.

Od srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je na 35. poziciji, a zatim slede, Laslo Đere (58), Dušan Lajović (76), Filip Krajinović (77).

Hamad Međedović je prvi put ušao među 200 najboljih tenisera sveta zauzevši 192. mesto nakon osvajanja čelindžera u Mađarskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.