NOVI ŠOK U MELBURNU: Novakov veliki rival za titulu ispao već u trećoj rundi! (FOTO)
Danil Medvedev, Foto: EPA/Joel Carrett

iznenađenje

NOVI ŠOK U MELBURNU: Novakov veliki rival za titulu ispao već u trećoj rundi! (FOTO)

Sebastijan Korda maksimalnim rezultatom bio je bolji od Danila Medvedeva

Objavljeno: 22:09h

Nema Nadala, nema Alkarasa, nema Zvereva, Ruda, Beretinija, Kirjosa, a od danas nema ni Medvedeva na Australijan openu.

Velika seča favorita je nastavljena, a gubilištu nosilaca pridružio se dvostruki finalista grend slema u Melburnu Danil Medvedev, kojeg je Sebastijan Korda eliminisao rutinski, u tri seta, nadigravši ga u svim elementima igre – 3:0 (7:6, 6:4, 7:6) za tri sata borbe.

Igrao je Korda perfektno na turniru u Adelajdu, žestoko je namučio Novaka Đokovića u finalu, ali nije uspeo da slomi srpskog giganta. Međutim, bila mu je to dovoljno dobra proba da shvati koliko trenutno vredi u svetu tenisa i da može da se nosi sa najboljima.

Proleteo je Amerikanac češkog porekla kroz prva dva kola u Melburnu, izbacio je Garina (3:1) i Vatanukija (3:0), ali mu je malo ko davao šanse da može da izbaci i Medvedeva, drugog najboljeg igrača na tvrdoj podlozi na svetu.

Međutim, od početka je Korda igrao sjajno: sa dva brza brejka je poveo 4:1 u prvom setu, ali je Medvedev uspeo da se vrati, da dođe do 4:4, pa da odgovori i na novi brejk i da odvede set u doigravanje na razliku. I tu je bilo neizvesno, poen na poen, da bi sin nekadašnjeg asa Petera Korde uspeo sa 9:7 da dobije taj odlučujući deo seta.

Drugi deo je bio praktično rutina za Amerikanca. Odmah je napravio brejk, poveo 3:0 i bez ijedne dopuštene brejk prilike Medvedevu dobio je taj deo meča. I došao na set od pobede. I nije se toga uplašio.

Treći deo meča je krenuo na isti način: Korda je napravio odmah brejk, potvrdio ga i izašao na autoput ka pobedi. Najvećoj u karijeri. Ali, kao što je u Adelajdu znala protiv Đokovića ruka da mu zadrhti kada je imao Novaka „na konopcima“, tako je i Medvedevu pružio slamku spasa: imao je 40:15 da povede 5:3 i dopustio je Rusu da napravi brejk.

Meč je otišao u taj-brejk, a tamo Danilu nije bilo spasa, iako je uspeo da se sa 1:6 vrati do 4:6. Korda je dobio razigravanje u trećem setu i izborio kartu za četvrtu rundu Australijan opena, gde ga čeka Hubert Hurkač.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.