NOVAK NEĆE O BOLNOJ TEMI: Ako se neka zemlja dobro odnosila prema meni, to je Australija!
Novak Đoković, Foto: EPA/MATT TURNER

zakopao "ratne sekire"

NOVAK NEĆE O BOLNOJ TEMI: Ako se neka zemlja dobro odnosila prema meni, to je Australija!

Nakon sramne deportacije januara 2022. pominjala se opcija da Novak Đoković tuži vladu Viktorije

Objavljeno:

Novak Đoković je u prvom kolu ATP Adelejda eliminisao Francuza Konstana Lestjena rezultatom 6:3, 6:2, posle jednog časa i 15 minuta igre.

Nole je najpre želeo da se zahvali svojim navijačima, koji su mu pružali sjajnu podršku.

- Hvala što ste mi pružili ovakvu dobrodošlicu. Hvala svima vama što ste došli - rekao je Đoković posle meča.

Novak Đoković
foto: EPA/MATT TURNER

Đoković od 2007. godine, punih 16 godina, nije igrao u Adelejdu.

- Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam boravio takmičarski od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati ga ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio Grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis - dodao je Novak.

1 / 5 Foto: EPA/MATT TURNER

Novak smatra da je Adelejd dobra priprema za Australijan open. Takođe, ne želi da se fokus prebacuje na sve neprijatnosti od prošle godine koje su mu priredili u Australiji. Naprotiv, ističe da se raduje što je ponovo na mestu velikog uspeha.

- Ako bi trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi grend slem, devet grend slem titula. Imao neke epske mečeve. Ako bi trebalo da biram jedan onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam - zaključio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.