ĐOKOVIĆ SE RASTAO SA ČOVEKOM SA KOJIM JE BIO POSEBNO VEZAN: Ulises Badio je za Novaka bio više od fizioterapeuta!
Đoković slavi sa Ivaniševićem i Badiom, Foto: Profimedia

priča o velikom prijateljstvu

ĐOKOVIĆ SE RASTAO SA ČOVEKOM SA KOJIM JE BIO POSEBNO VEZAN: Ulises Badio je za Novaka bio više od fizioterapeuta!

Argentinac napustio Novakov tim posle pet godina uspešne saradnje

Objavljeno: 18:02h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je raskinuo dugogodišnju saradnju sa fizioterapeutom Ulisesom Badiom koji je bio uz njega od 2017. godine.

Simpatični Argentinac je ubrzo stekao status člana porodice, a bio je i zaslužan za dobro raspoloženje u timu.

Osim što je "surovi" stručnjak u svom poslu, bio je podrška Novaku tokom najtežih momenata karijere.

Badio je diplomirao na kineziologiji i fizioterapiji, bavi se i ručnom terapijom i kiropraktikom, kao i akupunkturom i kineskom medicinom, otkuda i Đokovićevo zanimanje za ovu vrstu oporavka.

Četiri godine Badio je bio jedan od fizioterapeuta na ATP turu, a njegovo bogato iskustvo uključuje rad u fudbalskom klubu Valensija, šestostrukom prvaku Španije, na brojnim klinikama i u centru sportske medicine u Arizoni.

Trenutak kada je Novak shvatio koliko je Badio bitan...

Počeo da radi s Đokovićem u maju 2017, nešto više od mesec dana pre nego što će Đoković predati četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu, posle čega je zbog povrede lakta odsustvovao do kraja godine. Upravo tada je pokazao svoje veliko znanje i zavredio Novakovo poverenje u narednim godinama.

Iako srpski as ima 35 punih godina što je poprilično dosta za profesionalnog sportistu, svima je jasno koliku ulogu ima njegov fiozio tim, ako se pristom uzme u obzir nivo njegove spremnosti na turnirima i brzina oporavka, dolazi se do zaključka da je tu odrađen najveći deo posla.

Takođe, njegov najveći doprinos smo videli na Austalijan Openu 2021. godine, kada je Đoković praktično povređen osvojio 9. titulu u Melburnu.

- Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan – svima se javlja, donosi čokoladice i poklone ATP fizioterapeutima, čuvarima itd - rekao je jednom prlikom Đoković.

Takođe, 2022. godina je bila izuzetno izazovna za Badia i njegov tim jer je srpski teniser propustio dosta turnira zbog dobro poznate situacije oko vakcinacije, pa je bilo potrebno da Novakovo telo ostane u formi i tokom dugih pauza od takmičarskog tenisa.

Šta je to što je povezivalo Argentinca i Đokovića, otkrio je upravo Badio jednom prilikom.

- Osim holizma on ima vrlo specifičnu životnu priču, baš kao i ja. Ne znam da li nas je to zbližilo, ali nam je pomoglo da imamo veoma posebnu svakodnevnu osetljivost i da budemo veoma otvoreni kada donosimo odluku ili radimo neku vrstu terapije. To je, u velikoj meri, ono što nas je navelo da ostanemo zajedno. Ujedinjujemo sve u nešto veoma globalno, telo i um, sa duhovnim smislom, ne toliko za religiju, on ima jedno a ja drugo. Ovo nas čini dvoje veoma duhovnih ljudi koji meditiraju i imaju prostor za učenje. Dugo smo nas dvoje sami i stvaramo vezu bez reči. U stvari, mnogo radim u tišini sa njim.

Ovim rečima je jednom prilikom opisao Đokovića.

- To je teško pitanje, jer bi trebalo dugo da se razgovara. Ali on je veoma inteligentna osoba, veoma duhovna. To nas čini da imamo vezu koju ja nazivam jin i jang, jer unutar jednog postoji crno i belo. Novak je veoma dobra osoba, veoma osetljiva, koja sagledava sve detalje. I nikad nije zadovoljan, zato je šampion.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.