NEOČEKIVAN POTEZ ĐOKOVIĆA PRED NOVU SEZONU: Rastao se sa KLJUČNIM čovekom svog tima!
Novak Đoković, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

opa

NEOČEKIVAN POTEZ ĐOKOVIĆA PRED NOVU SEZONU: Rastao se sa KLJUČNIM čovekom svog tima!

Vremenom je Argentinac postao jedan od omiljenih i kod Novakovih navijača, ali dve strane nisu postigle dogovor o nastavku saradnje

Objavljeno: 14:30h

Rafael Nadal je sredinom decembra ostao bez Fransiska Roća, trenera s kojim je sarađivao 18 godina, a sada je i Novak Đoković napravio veliku promenu u svom stručnom štabu.

Sportklub je preneo da Ulises Badio više neće biti fizioterapeut Novaka Đokovića, a na njegovom mestu naći će se Klaudio Cimalja.

Badio je s Đokovićem počeo da radi u maju 2017. godine, prvobitno je delio zaduženja sa Miljanom Amanovićem, a posebno se istakao kada je Đoković imao problema s laktom, kao i na putu do titule na Australijan openu 2021. godine - tada se Novak povredio u meču trećeg kola sa Tejlorom Fricom i na putu do trofeja više nije trenirao i bezbrojne sate provodio je na terapijama.

Vremenom je Argentinac postao jedan od omiljenih i kod Novakovih navijača, ali dve strane nisu postigle dogovor o nastavku saradnje.

Badiov naslednik po svemu sudeći je Italijan Klaudio Cimalja, koji je viđen sa Đokovićem na prvom treningu u Adelejdu.

Profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i fizioterapeut, Cimalja je doskoro sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je i u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera.

Autor je knjige „Sportska masaža i komplementarne tehnike“.

Đoković će u Adelejdu igrati prvi turnir u sezoni od 2. do 8. januara, a potom se seli u Melburn, gde će pokušati da dođe do desete titule na Australijan openu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.