LEPA TENISERKA NAPALA ĐOKOVIĆA, PA SE POKAJALA! Bruka Portorikanke o kojoj BRUJI teniski svet! (FOTO)
Monika Puig, Foto: monicaace93/Instagram

PA, DA LI JE OVO MOGUĆE?!

LEPA TENISERKA NAPALA ĐOKOVIĆA, PA SE POKAJALA! Bruka Portorikanke o kojoj BRUJI teniski svet! (FOTO)

Portorikanki ništa nije jasno, ali se osmelila na kritiku Novaka Đokovića

Objavljeno: 11:28h

Bivša olimpijska šampionka iz Rija u tenisu, Portorikanka Monika Puig je bez razloga udarila na Novaka Đokovića, ali se ubzo pokajala.

Nakon što je Kameron Nori prozvao Đokovića negodujući što je dobio mogućnost da igra na završnom Mastersu u Torinu, iako je po svim pravilima to zaslužio.

Nakon osvajanja Vimbldona i činjenice da je u ATP trci završio među 20 najboljih srpski as je obezbedio plasman na Završni turnir, ali to nije najjasnije njegovoj koleginici.

Naime, Monika Puig, trenutno 1.073. teniserka sveta, koja je u karijeri najviše bila rangirana na 27. mestu, uptala se kako je moguće da Đoković kao osvajač Vimbldona igra na završnom turniru, a da Elena Ribakina, koja je osvojila Vimbldon u ženskoj konkurenciji ne igra završni turnir u VTA konkurenciji.

- Malo sam zbunjena zbog teniskih vesti koje sam čitala danas. Dakle, Đoković se kvalifikovao za ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako se poeni nisu računali za renking), ali Ribakina nije za VTA finale iako je takođe osvojila Vimbldon ove godine, zato što joj poeni nisu dodeljeni - napisala je Monika Puig.

Razlog je jednostavan, a to su Moniki objasnili mnogi u komentarima na tviteru, posebno navijači Novaka Đokovića, koje je razbesneo komentar Portorikanke.

Naime, Moniki su objasnili da je Novak to uspeo, jer to pravilo važi poslednjih 20 i više godina kada je ATP u pitanju i da je osvajaču Grend slema omogućeno igranje na završnom Mastersu pod uslovom da na ATP trci bude među 20 najboljih. Ribakina je na kraju sezonu završila ispod 20 mesta, pa samim tim i da se ovo pravilo primenjuje na VTA, ona nije ispunila uslov za tako nešto.

Đoković je inače trenutno među 10 najboljih na ATP trci, iako mu je oduzeto 2.000 bodova sa Vimbldona, i što je takođe bitno istaći, iako nije mogao da učestvuje na još dva Grend slema i četiri Masters turnira, zbog čega je ostao bez potencijalnih 10.000 bodova, jer je na svima bio favorit za titulu.

Kada na svu tu nepravdu neko nađe razlog da napada Novaka i "spinuje" da je zapravo njemu učinjena neka usluga, iako je sve pošteno zaradio, očekivano je da se mnogi iznerviraju i ne mogu da shvate kako su neki ljudi u stanju da nešto tek tako napišu i udare na najboljeg srpskog tenisera i jednog od najboljih svih vremena.

Puigova je kasnije svakako shvatila da joj je "jezik bio brži od pameti", pa je imala i dodatak kada joj je objašnjeno zašto je Novak na završnom Mastersu.

- Dodatak! Dobila sam objašnjenje da oko pravila ATP-a za kvalifikaciju i razumela sam situaciju. Ipak sam i dalje tužna, nakon što je imala tako veliki uspeh na Vimbldonu, ali i dalje je takmičenje veoma jako i uzbuđena sam da vidim ko će doneti titulu kući - napisala je Monika.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.