"Instinkt mi govori da će zabrana biti ukinuta!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Abir Sultan

saga i dalje traje

"Instinkt mi govori da će zabrana biti ukinuta!"

Sve više ljudi na strani Novaka Đokovića

Objavljeno: 11:10h

Poznati američki sportski novinar Džon Verthajm prokomentarisao je povratak Novaka Đokovića na Australijan Open.

I dalje nije izvesno da li će Novak igrati u Melburnu.

- Preporučivo je učiniti sve da se ne ponovi ono što se dogodilo početkom godine. Sva ta zbrka nikome nije koristila - kaže Verthajm, urednik čuvenog medija "Sports ilustrejd".

Smatra da je vreme da se saga okonča.

- Nadam se da će Novak Đoković dobiti odgovor u narednim nedeljama i stati na kraj ovoj priči. Moj instinkt mi govori da će njegova trogodišnja zabrana biti ukinuta i da će moći da igra na Australijan openu 2023. Trenutna zdravstvena situacija u Australiji se veoma razlikuje od one koja je bila tamo u januaru. Nadam se samo da će Nole dobiti odgovor ranije, da izbegnemo sav taj cirkus koji smo videli početkom godine - kaže Verthajm.

Inače, isti novinar je bio oštar u julu, kada se spekulisalo o dolasku u Njujork na US Open.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: ABIR SULTAN/EPA

- Svi smo umorni od ovog plesa, ali ovakvo pasivno kadriranje ne može da prođe bez komentara. Zar on nema nekog savetnika koji će mu reći: "postoji način da putuješ, samo je potrebno da pratiš pravila, koliko god da ti se ne sviđaju. Drži se svojih uverenja, samo napred. Ali ovde postoje pravila - napisao je na Tviteru Džon Verthajm tada.

Podsećamo, Novak je najavio dobar epilog.

- Australija... Imamo dobre neke naznake, ali to je sve nezvanično. Preko mojih advokata u Australiji komuniciramo odnosno oni zapravo komuniciraju sa vlastima i državnim organizacijama koje su odgovorne za moj slučaj. Nadam se nekom odgovoru, kakav god on bio. Naravno, nadam se pozitivnom. Nadam se da ću odgovor dobiti u narednih nekoliko nedelja, što će mi dozvoliti da se adekvatno spremim za početak sezone, ukoliko on bude već u Australiji.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.