NEVIĐENA BURA U BELOM SPORTU! Poznati teniser svedočio protiv ATP - nisu nam dali da se pridružimo Novaku!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

haos!

NEVIĐENA BURA U BELOM SPORTU! Poznati teniser svedočio protiv ATP - nisu nam dali da se pridružimo Novaku!

Argentinac otkrio istinu o pritiscima ATP

Objavljeno: 15:28h

Srpski teniser Novak Đoković je bio na velikom udaru javnosti kada je pokrenuo novu tenisku organizaciju PTPA, ali mnoge kolege su mu zahvalne zbog zalaganja u njihovu korist.

Novak se pre svega zalagao za bolji status nižerangiranih tenisera, a jedan od njih je otkrio bahatost krovne teniske organizacije - ATP.

Fakundo Bagnis, argentiski teniser koji je trenutno 126. igrač sveta, otkrio je šta se dešavalo iza kulisa u prethodne tri godine.

Argentinac je otkrio zbog čega je PTPA značajan i otkrio da je bilo pritisaka na igrač od strane ATP.

- Godine 2020. živeo sam trenutak kada je Novak Đoković stvorio novo udruženje, a ATP je bio strašno agresivan prema nama da se ne pridružimo. Danas predsednik ATP-a Andrea Gaudenci nema nikakve veze sa igračima koji nisu u prvih 20 - rekao je Bagnis.

Fakundo Bagnis
Fakundo Bagnisfoto: SARAH YENESEL/EPA

Bagnis je istakao koliko je Novak predan oko rada organzacije i da očekuje da PTPA nastavi da raste.

- Zahvalan sam na onome što je Đoković uradio. Igrači moraju da imaju neku vrstu sindikata zaduženog za razgovor sa ATP. ​​Savez koji je Đoković napravio i dalje radi na snazi, ali video sam da je jako uključen na turniru u Rimu, na sastanku od dva i po sata koji nije bio obavezan, a on je igrao sutradan. Ljudi nemaju priliku da vide to, ali ja jesam i skidam kapu.

Svestan je da Novak nema baš sjajnu sliku u javnosti, ali ističe Argentinac da mu je veoma zahavalan.

- On se stavlja u kožu igrača koji imaju ekonomska ograničenja. Pravi greške i možda nije najomiljeniji u javnosti, ali ja sam nisam navijač, ja sam deo kruga i veoma sam mu zahvalan - završio je Bagnis.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.