OŠTRE REČI SRPSKOG TENISERA! Nema uslova da se održi veliki turnir!
Novak Đoković i Nikola Ćaćić, Foto: Profimedia

SRAMOTA!

OŠTRE REČI SRPSKOG TENISERA! Nema uslova da se održi veliki turnir!

Najbolji srpski dubl teniser Nikola Ćaćić je u Napulju morao da promeni čak tri hotela.

Objavljeno: 14:19h

Teniski turnir u Napulju verovatno može da ponese „laskavo priznanje“ najgoreg turnira u godini. Organizatori od starta nižu propuste, a na svojoj koži je to osetio i Nikola Ćaćić, najbolji srpski dubl teniser koji je morao da promeni čak tri hotela.

- Lično sam se prebacivao tri puta iz jednog u drugi hotel zbog nedovoljnog broja soba. Postoji i mali broj automobila, prevoz se čekao po pola sata. Igrao sam protiv Barjentosa isti dan kada se to dogodilo i njemu. Bili smo u istoj situaciji, zajedno smo se vratili u hotel. Došao sam u sobu i nema stvari. Pitao sam gde su mi stvari, a one su bile po kesama. Sve što se desilo njemu desilo se i meni - rekao je Nikola u izjavi za Sputnjik.

Još veći apsurd Ćaćića je prethodno dočekao po dolasku na turnir kada je saznao da on uopšte neće igrati u Napulju već na 40 minuta od grada. Srpski teniser imao je sreću u nesreći jer nije igrao na vlažnom terenu gde su se prekidali mečevi, ali je igrao na terenima gde se igraju kvalifikacije, gde nema publike i gde je podloga potpuno drugačija.

Nikola Ćaćić
foto: Profimedia

- Prekidanje se uglavnom dešavalo samo na mečevima koji se igraju po mraku. Tada se napravi velika vlaga, postane jako klizavo kao da se igra na ledu. Nebezbedno je. Ja nisam igrao na tim terenima, zato što se dubl igra na skroz drugom mestu. Dubl i mečevi kvalifikacija igraju se na 40 minuta od Napulja. Nisu imali dovoljan broj terena, prva dva dana se igralo samo na jednom terenu, zato su odlučili da se dubl prebaci - otkrio je srpski teniser i dodao:

- Nema tribina, nema uslova da se održi veliki turnir. Suština je da je podloga različita, kao da igrate na dva različita turnira. Tokom turnira menjati podlogu je stvarno neverovatno, ne znam da li se nekada desilo nešto slično. Možda mi se dogodilo kada sam imao 12 godina i igrao te turnire, na profesionalnom turniru nikada. Nespremno su dočekali svaku situaciju i izazov. Počev od terena preko hotela - objasnio je srpski teniser.

Ipak, Nikola je profesionalanac i slavio je u dublu (partner mu je Pakistanac Aijasam Kureši) sa 2:1 (6:2, 3:6, 10:7) protiv Adriana Manarina i Fabrisa Martina (obojica su iz Francuske) i plasirao se u polufinale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.